powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Αξιοποιήστε- νοικιάστε σε τουρίστες, και κερδίστε από το εξοχικό σας στη Χαλκιδική

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να νοικιάσετε το εξοχικό σας σε τουρίστες έφτασε και στην Ελλάδα. Αν διαθέτετε σπίτι στη Χαλκιδική και το σκέφτεστε μια νέα θεσσαλονικιώτικη εταιρία αναλαμβάνει τα πάντα. Εσείς απλά εισπράττετε! Πριν από λίγα χρόνια η δυνατότητα ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών

σε τουρίστες έμοιαζε με με μια περιστασιακή επιλογή “τάση”. Σήμερα, η ενοικίαση ιδιωτικών κατοικιών  αποτελεί έναν σταθερό κλάδο της τουριστικής δραστηριότητας ο οποίος  ολοένα  κερδίζει έδαφος στην χώρα μας. Η ενοικίαση τουριστικής κατοικίας πλέον αποτελεί μία σταθερή επιλογή των τουριστών για τις οικογενειακές διακοπές. Σοβαρές προσπάθειες αξιοποίησης κατοικιών έχουν ξεκινήσει από ιδιοκτήτες εδώ και αρκετό καιρό καθώς ένα σημαντικό έσοδο προστίθεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό και έτσι καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της συγκεκριμένης τουριστικής δραστηριότητας ενοικιάζοντας το σπίτι του.

Με την απλοποίηση της νομοθεσίας περί τουριστικής ενοικίασης τα τελευταία χρόνια, ο καθένας έχει την δυνατότητα να νοικιάσει την κατοικία του σε τουρίστες για όσες μέρες επιθυμεί, μπαίνοντας ενεργά στο αναπτυσσόμενο αυτό κομμάτι του τουρισμού. Και η εταιρεία Halkidki Villas, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φυσική παρουσία στη Χαλκιδική, η οποία  αποτελεί κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για πολλούς -ξένους και μη- τουρίστες, αναλαμβάνει να βοηθήσει.
Πως γίνεται κανείς να νοικιάσει το σπίτι του; Eνώ παλαιότερα η βραχυχρόνια μίσθωση μιας κατοικίας, για διάστημα παραδείγματος χάριν 5 ημερών, δεν προβλεπόταν πουθενά στη νομοθεσία μας, από το 2014 θεσμοθετήθηκε η χορήγηση του ειδικού σήματος του ΕΟΤ για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, μόλις το έτος  2015 η διαδικασία βραχυχρόνιας  μίσθωσης απλουστέυθηκε, με την λήψη του σήματος ΕΟΤ να είναι πια προαιρετική, με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να  νοικιάσει  το σπίτι του σε τουρίστες για όσες μέρες επιλέξει. Έτσι, η συγκεκριμένη αγορά έχει δει τεράστια άνοδο, κι ενώ στην Ελλάδα το 2007 υπήρχαν περίπου 2.000 ενοικιαζόμενα σπίτια, τώρα ο αριθμός έχει ανέλθει στα 15.000+.
Πλέον λοιπόν μπορείτε κι εσείς να νοικιάσετε το σπίτι σας σε τουρίστες για όσες μέρες θέλετε, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που νοικιάζετε μία κατοικία δυνάμει μίας αστικής μίσθωσης. Για κάθε ενοικιαστή συνάπτετε αστική μίσθωση έστω και 5 ημερών. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων κατά μέσο όρο νοικιάζεται περίπου 180€ την ημέρα. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το σπίτι, τις ανέσεις του, τις παροχές του, αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, οι τιμές αυτές μπορούν να φτάσουν ακόμη και έως 600€ με 1000€ την ημέρα.
Όσο για το προφίλ των ενοικιαστών, το 80% ως επί το πλείστον είναι οικογένειες με παιδιά, και συνήθως πρόκειται για ένα ζευγάρι με παιδιά και παππούδες ή δύο ζευγάρια με παιδιά.


Πως επιλέγουν οι ενοικιαστές; Οι βασικοί παράγοντες είναι η ιδιωτικότητα κι ο μεγάλος προσωπικός χώρος με κήπο για τα παιδιά, αφού μια από τις αγαπημένες συνήθειες διακοπών είναι το barbeque στην αυλή με την οικογένεια. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει η πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κυρίως με γνωμονα τις ανάγκες των παιδιών. Το κύριο πλεονέκτημα βέβαια της ενοικίασης μιας κατοικίας είναι να νιώθουν σαν το σπίτι τους ενώ είναι σε διακοπές.
Ποια είναι λοιπόν αυτά που πρέπει να προσέξει ένας ιδιοκτήτης ώστε να προσελκύσει τουρίστες και να νοικιάζει το εξοχικό του; Σε πρώτο στάδιο είναι η διαφήμιση του σπιτιού στο διαδίκτυο, καθώς εκεί βρίσκονται οι επίδοξοι πελάτες, με το 80% των ενοικιαστών να ψάχνουν σπίτι μέσω ιστοσελίδων. Έτσι, ο ιδιοκτήτης πρέπει να στοχεύει στην καλή παρουσίαση της κατοικίας του, αρχικά με μία σωστή φωτογράφιση και ανάρτηση του σπιτιού σε διαδικτυακά portals με αρκετές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι σημαντική είναι η συνεχής ενημέρωση διαθεσιμοτήτων κατά μήκος όλων αυτών των portals και η διαχείριση των κρατήσεων, που θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα για να αποφευχθούν “διπλο-κρατήσεις”, καθώς και όλες οι δυσάρεστες συνέπειες που συνεπάγεται ένα τέτοιο “ατυχές” γεγονός.
Επόμενο κομμάτι είναι αυτό την επικοινωνίας, καθώς οι εν δυνάμει πελάτες επικοινωνούν αρκετές φορές μέσω διαδικτύου με τους ιδιοκτήτες πριν αποφασίσουν και επιλέξουν το σπίτι των διακοπών τους. Η έγκαιρη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα των τουριστών είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς οι τουρίστες θα πρέπει να χαίρουν μίας επαγγελματικής εξυπηρέτησης που θα τους εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαμονή.

Κι έρχεται η άφιξη του ενοικιαστή στο σπίτι. Εκεί ο ιδιοκτήτης οφείλει να δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Η υπομονή, το χαμόγελο και μια πλήρης ξενάγηση στο σπίτι και  τις λειτουργίες του είναι must. Επιπλέον, απαραίτητο είναι πάντα το σπίτι να διαθετει κάποιες βασικές παροχές, όπως κλινοσκεπάσματα, καθαριστικά, σαπούνια κλπ. Μην ξεχνάτε πως όσο πιο φιλόξενοι είστε  και όσο πιο λειτουργικό είναι το σπίτι τόσο περισσότερο θα εκτιμηθεί με ένα καλό σχόλιο στο τέλος της διαμονής, το οποίο με τη σειρά του θα προτρέψει τους επόμενους υποψήφιους  ενοικιαστές να κάνουν κράτηση στο δικό σας σπίτι.
Κι έπειτα έχουμε το «μετά». Κατά τη διάρκεια της κράτησης θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι και σε ετοιμότητα ώστε να διαχειριστείτε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, όπως για παράδειγμα κάποια βλάβη. Επίσης, αν η κράτηση είναι μεγάλη, δηλαδή περισσότερες από 7 μέρες, θα πρέπει να μεριμνήσετε για την επαγγελματική καθαριότητα του σπιτιού, η οποία περιλαμβάνει απαραιτήτως την αλλαγή λινών (σεντόνια και  πετσέτες). Και φυσικά, κατά την αναχώρηση του πελάτη από το σπίτι, θα πρέπει να είστε παρόντες προκειμένου να ελέγξετε το σπίτι για τυχόν ζημίες, και στη συνέχεια να φροντίσετε για την καθαριότητα και την προετοιμασία του για τους επόμενους σας πελάτες.
Σας ακούγονται πολλά; Σίγουρα, όλες οι παραπάνω απαραίτητες ενέργειες απαιτούν προσωπικό χρόνο και επιμέλεια.Εδώ έρχεται η Halkidki Villas, αναλαμβάνοντας όλες τις παραπάνω ενέργειες για λογαριασμό του ιδιοκτήτη με επαγγελματισμό και εμπειρία και μετατρέποντας την κατοικία  του σε ελκυστικό προορισμό για τουρίστες.

Η Halkidiki Villas ασχολείται επιμελώς με την προώθηση, τη διαχείριση κρατήσεων και την διαχείριση των κατοικιών. Αναλαμβάνει την πλήρη φωτογράφιση και την προβολή των καταλυμάτων σε όλα τα portals, την διαχείριση των κρατήσεων, αλλά και την διαχείριση των κατοικιών από άποψης καθαριότητας, διάθεσης επαγγελματικού ιματισμού, καθώς και την επίλυση τυχών προβλημάτων κατά την ενοικίαση. Μια επιχείρηση που λύνει τα χέρια σας! Όσα έμοιαζαν βουνό αναλαμβάνει να τα κάνει μια επιχείρηση. Εσείς περιορίζεστε στις οικονομικές απολαβές!
Περισσότερες πληροφορίες για την ενοικίαση της κατοικίας σας θα βρείτε στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για ιδιοκτήτες.
*ΗalkidikiVillas.com, Πολυτεχνείου 39, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 525 638, Fb: HalkidikiVillas.com