powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Κάτι αρχίζει να κινείται στην πράσινη ελιά Χαλκιδικής

«Παρατηρείται εδώ και περίπου δύο εβδοµάδες µια κινητικότητα στην αγορά, όµως οι τιµές παρά την ελαφρά αύξησή τους, παραµένουν σκοτωµένες», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός.
Σηµάδια ανάκαµψης δείχνει, σταδιακά, η ζήτηση επιτραπέζιας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε 

το Σάββατο 23 Απριλίου.
 Οι τιµές στο επεξεργασµένο προϊόν, αρχίζουν και «τσιµπάνε» εδώ και λίγες ηµέρες, φτάνοντας στα 1,25 µε 1,30 ευρώ το κιλό, για τα 110 τεµάχια, αλλά και πάλι απέχουν από το να είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς.
Tη δική της… Ανάσταση σε επίπεδο αύξησης πωλήσεων και τιµών παραγωγού, µετά από µια περίοδο εµπορικού µουδιάσµατος που θύµιζε πορεία… Γολγοθά αναµένει προσεχώς η αγορά της επιτραπέζιας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής. Οι πρώτες ενδείξεις ότι η κατανάλωση άρχισε να «κουνιέται» σιγά - σιγά έκαναν την εµφάνισή τους τις προηγούµενες ηµέρες, ενόψει του Πάσχα, ωστόσο αυτό που συνεχίζει να προκαλεί προβληµατισµό είναι η τιµή, αλλά και το µικρό, για την εποχή, ποσοστό απορρόφησης της διαθέσιµης παραγωγής.

«Παρατηρείται εδώ και περίπου δύο εβδοµάδες µια κινητικότητα στην αγορά, όµως οι τιµές του προϊόντος, παρά την ελαφρά αύξησή τους, παραµένουν σκοτωµένες», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός.
 Σύµφωνα µε τον ίδιο, «για τα 110 τεµάχια της πρώτης ποιότητας, σε επεξεργασµένες ελιές, που έχουν πρόσθετο κόστος 20 -25 λεπτά το κιλό, σε σχέση µε τη νωπή, ο παραγωγός µόλις που πιάνει 1,25 - 1,30 ευρώ το κιλό κι αυτά σε συµφωνία για αγορά µαζί µε ψιλότερα κοµµάτια, γιατί είναι δυσεύρετα».