powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Και ο Κοντονής Κωλοτούμπα. Αρχίζει το Κύπελλο - Αποφεύχθηκε το Grexit

Βρέθηκε λύση! Συμφώνησαν Κοντονής και FIFA. Το Κύπελλο θα αρχίσει ξανά και ο κίνδυνος του Grexit απομακρύνεται. 
Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα ο Σταύρος Κοντονής ήταν κάθετος. Για να αρχίσει ξανά το κύπελλο θα έπρεπε να τελειώσουν εδώ και τώρα από
το ποδόσφαιρο, οι ποινικά διωκόμενοι της ΕΠΟ. 
Σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο υφυπουργός Αθλητισμού αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου. 
Όσα έλεγε δηλαδή η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της το μεσημέρι. 

Αποφεύγεται -λοιπόν- όπως φαίνεται το Grexit. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο κ.Κουτσοκούμνης αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας αυτής... 

1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. 
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού. 
3. Η FIFA από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επαφές για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ με αυτό της FIFA. 

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης καθώς θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού. 

«Έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την υπόθεση που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Η ΕΠΟ θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο θα την κάνει αποδεκτή και θα δώσει τη συγκατάθεσή του, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αγώνες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ασφάλειας. Η FIFA, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί ότι ξεκινά εργασία στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιτροπή δεοντολογίας», ανέφερε -αρχικά- ο κ.Κουτσοκούμνης, ο οποίος επεσήμανε ότι πλέον η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να καλέσει άτομα προς απολογία για ζητήματα διαφθοράς που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

«Σε περίπτωση που δεν έχουν κληθεί άτομα που θα έπρεπε, τώρα θα κληθούν. Μετά την 1η Ιουλίου, θα έχουμε μια νέα Επιτροπή Δεοντολογίας με νέους κανονισμούς. Είναι μια ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους», συμπλήρωσε και κατέληξε... 

«Αυτά που σας έχω πει είναι συμφωνηθέντα. Μόνο που κράτησε ένα μικρό ενδεχόμενο να μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Είναι θέμα ασφάλειας. Η ΕΠΟ να στείλει προτάσεις για το πώς θα γίνουν οι αγώνες. Θα γίνουν οι αγώνες. Αυτό δεσμεύτηκε και μας είπε ότι θα μιλήσει και με τον πρωθυπουργό». 

Μετά τον κ.Κουτσοκούμνη μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. «Ήμουν και εγώ παρών στη συνάντηση αυτή. Αυτά ελέχθησαν που σας είπε και ο εκπρόσωπος της FIFΑ και δεν είναι κάτι περισσότερο», ανέφερε -αρχικά- ο Γιώργος Γκιρτζίκης ο οποίος συνέχισε: 

«Ας μην βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Εμείς υποστηρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σταματάει αλλά να παίζεται. Ελπίζω ότι το Grexit να έχει αποφευχθεί», ανέφερε και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για την προσφυγή της στο ΣτΕ: 


«Το να αποσύρουμε την προσφυγή μας δεν είναι θέμα από την στιγμή που αρχίσει και πάλι το Κύπελλο».