powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

O ΠΑΟΚ αποφάσισε οριστικά να μην κατέβει στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι συνέπειες.

Ως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε οριστικά να μην κατέβει να αγωνιστεί στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, μένοντας συνεπής στις προθέσεις που εξ αρχής είχε εκφράσει.
Ωστόσο, η απόφασή του αυτή, θα έχει και συνέπειες, οι οποίες
περιγράφονται στο παράρτημα του ΚΑΠ που αναφέρεται στο Κύπελλο Ελλάδος.
Η κύρια συνέπεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με -3 βαθμούς, ενώ βαθμολογικές απώλειες για το φετινό πρωτάθλημα δεν προβλέπονται.

Παράλληλα, θα του επιβληθεί πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ευρώ, το οποίο όμως έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν συναντάται σε άλλη περίπτωση: Σύμφωνα με τον Κανονισμό, το 80% του προστίμου που θα του επιβληθεί, πρέπει να καταβληθεί στην αντίπαλη ΠΑΕ, δηλαδή στον Ολυμπιακό!

Φυσικά, και αυτός ο αγώνας (όπως και ο πρώτος) θα κατακυρωθεί στους «ερυθρόλευκους» με σκορ 3-0.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του άρθρου 42, παράγραφος 4 του ΚΑΠ, που αναφέρεται σε «Αποχώρηση ομάδας – Διακοπή αγώνα – Παραίτηση»:

«α) Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά: α. χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ και β. ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

β) Το ποσό της χρηματικής ποινής κατατίθεται από την υπαίτια ομάδα στην ΕΠΟ και περιέρχεται κατά 80% στην αντίπαλη ΠΑΕ εάν είναι γηπεδούχος, 10% στο ταμείο της ΕΠΟ και 10% στο ταμείο αρωγής ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών».