powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Οι μουσικές του Sani Festival 2016

Όπως κάθε καλοκαίρι, το μουσικό φεστιβάλ του Sani Resort δίνει πάντα το στίγμα του παρουσιάζοντας εκδηλώσεις με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό βάρος και πολιτισμική αξία. Έτσι και φέτος, για ένα μήνα και μερικές μέρες, θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε ξεχωριστές μουσικές στιγμές στον αγαπημένο μας
λόφο της Σάνης.








Σαφώς το όνομα που ξεχωρίζει φέτος στο Sani Festival είναι αυτό της Joss Stone. Μία και μοναδική εμφάνιση (στις 29 Ιουλίου ) για τη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα που κυριαρχεί σε οτιδήποτε σύγχρονο έχει να επιδείξει η soul, το r&b, η reggae ή οτιδήποτε έχει σχέση με την groovy και αισθησιακή μαύρη μουσική στις μέρες μας. Το τελευταίο της άλμπουμ, “Water for Your Soul”, κρατήθηκε στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Joss Stone – και η ίδια αίσθηση αναμένεται επί σκηνής.


Φυσικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για μας το “Jazz On The Hill”, ένα φεστιβάλ εντός του φεστιβάλ, που έχει θεσμοθετηθεί με τα χρόνια ως ένα από τα καλύτερα jazz events της χώρας μας. Για φέτος, θέμα του είναι σύγχρονοι πιανίστες που ξεχωρίζουν – ή, μάλλον, πιανιστικά τρίο που πάνε αυτή την τέχνη στην κορυφή. 
Το φεστιβάλ ανοίγει (στις 8 Ιουλίου ) 
ο Γερμανός πιανίστας Michael Wollny που με τον πρόσφατο δίσκο του, “Nachtfahrten”, μας ταξιδεύει σε πλήθος από νυχτερινές εικόνες και αισθήσεις. Το επόμενο βράδυ, σειρά έχει ο γνωστός μας Ισραηλινός – εγκατεστημένος στην Γαλλία – πιανίστας Yaron Herman. Το “Everyday” του είναι ένα άλμπουμ συγκλονιστικό. Και στις 23 Ιουλίου έρχεται η Γιαπωνέζα πιανίστρια Hiromi με το Trio Project της – που συναποτελούν ο μπασίστας Anthony Jackson και ο ντράμερ Simon Phillips. Και με νέο δίσκο, το “Spark”.
[Για το Jazz On The Hill όμως θα τα πούμε πληρέστερα και εκτενέστερα σε προσεχές μας άρθρο]



Από ελληνικής πλευράς το φετινό Sani Festival έχει κάτι από τα κορυφαία. Ένα από τα αδιαμφισβήτητα best of της χρονιάς ήταν η παράσταση «Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα», που παρουσίασαν για πολλές εβδομάδες ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο ιστορικό (για τον Διονύση αλλά και για τους παλιούς φανς του ) «Κύτταρο». Αυτή η παράσταση έρχεται 16 Ιουλίου στη Σάνη – και είναι μια υπέροχη δημιουργική αναδρομή στις ζωές μας και σ’ αυτό που μας κρατάει σήμερα. Στις 5 Αυγούστου η μοναδική φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη ζωγραφίζει με τα τραγούδια της, δηλαδή «Με τα χρώματα της Ελλάδας».


Τέλος, από τη μεριά της κλασικής μουσικής, ο φημισμένος δεξιοτέχνης του βιολιού, ο Βρετανός, Daniel Hope, κλείνει το Sani Festival στις 13 Αυγούστου με ένα ταξίδι που είναι η ιστορία του βιολιού στην περίοδο του baroque. Μαζί του είναι το σπουδαίο σύνολο Air, στο οποίο συμμετέχει και ο εξαίρετος στο baroque βιολί Σίμος Παπάνας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SANI FESTIVAL
08.07 - Michael Wollny Trio - «Nachtfahrten» 
09.07 - Yaron Herman - «Everyday»
16.07 - Διονύσης Σαββόπουλος – Ελένη Βιτάλη «Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα...»
23.07 - Hiromi «the Trio Project» featuring Anthony Jackson on Contra Bass Guitar and Simon Phillips on Drums
29.07 - Joss Stone 
05.08 - Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Με τα χρώματα της Ελλάδας»
13.08 - Daniel Hope «Air - A Baroque Journey»