powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 με ξαπλώστρες στην Θεσσαλονίκη

"Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει'' στη
 Νέα Παραλία Θεσ/νίκης"
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, συμμετέχει και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το διάστημα 26-29 Μαΐου 2016.
Το Φεστιβάλ Τουρισμού, με τη συμμετοχή 40 εκθετών από όλη
την Ελλάδα και πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης), Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΗΑΤΤΑ.
Με μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που έκλεψε τις εντυπώσεις χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Φεστιβάλ και ημέρα των εγκαινίων, και με το σύνθημα ''Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει'', οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής έριξαν αμμουδιά, έβαλαν ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης, δημιουργώντας τη δική τους παραλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που ήταν και το θέμα του περιπτέρου.
Ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, το οποίο προσέλκυσε και προκάλεσε την έκπληξη αρκετών επισκεπτών από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν καθώς και να κεραστούν αναψυκτικά και διάφορα εδέσματα.
Εξάλλου η Χαλκιδική έχει ακόμα ένα λόγο για να διαφημίζει τις παραλίες της, καθώς εχθές ο Νομός ανακηρύχθηκε πρώτος πανελλαδικά, με 52 «Γαλάζιες Σημαίες».
Σκοπός της συμμετοχής του Επιμελητηρίου είναι η προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού και των επιχειρήσεων που το διαμορφώνουν, καθώς και την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. 
Μέσω αυτής του της δράσης, το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και στην ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής του.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.