powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Συμμορία εκβίαζε και προχωρούσε και σε ..συνέπειες για να παρέχει προστασία σε καταστήματα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Τα μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης παρεἰχαν προστασία σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική  και δρούσαν  με επικεφαλής ἐναν 38χρονο βαρυποινίτη.
 Σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να συνεργαστούν υπήρχαν ..συνέπειες, με  φθορές των
καταστημάτων  και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους.
Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, όπου ήταν έγκλειστος. 
 Διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.
Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο 2 πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV, τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιἀστηκαν,  για την προστασία που πωλούσαν τα μἐλη της οργάνωσης  η ταρίφα ξεκινούσε από 250 και 'αγγιζε τα 1.000 ευρώ.

Κάποιες από τις περιπτώσεις που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι οι φθορές που προκάλεσαν σε κατάστημα Ιντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη, στις 2/10/2015, για ανταγωνιστικούς λόγους.
Επίσης, στις 10/3/2015, είχαν κάψει αυτοκίνητο στο Ωραιόκαστρο λόγω οικονομικών διαφορών με τον ιδιοκτήτη του.
Να σημειωθεί ότι η σπείρα αριθμούσε πάρα πολλά μέλη, και στη δικογραφἰα που σχηματίστηκε αναφέρεται σειρά κακουργημάτων που βαρύνουν τα μἐλη της.
Εκτὀς από τα 19 μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν τοτε, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης