powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Τ Ο Υ ΠΥΣΠΕ

Οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για περαιτέρω υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής, όπως διαπιστώνουμε, βρίσκουν πρόθυμους συμπαραστάτες και ενορχηστρωτές και στο νομό μας. Οι πρόσφατες βίαιες μετακινήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ60 Νηπιαγωγών από τα Νηπιαγωγεία Νέου Μαρμαρά για κάλυψη
κενούμενης θέσης στο 2ο Νηπιαγωγείο Συκιάς με προφορική εντολή της Δ/ντριας Εκπαίδευσης υπερβαίνουν κάθε ανεκτό όριο χειραγώγησης και ερμηνείας των ‘’έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών’’. Είναι πρωτοφανές διοικητικά και αδιανόητο παιδαγωγικά, στα μέσα Μαΐου η Διοίκηση να αντιμετωπίζει τους μαθητές προσχολικής αγωγής ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού που ανά εβδομάδα θα γίνονται θιασώτες αλλαγής του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται κάθε έννοια παιδαγωγικής συνέχειας μετατρέποντας τα νηπιαγωγεία σε παιδοφυλακτήρια εξασφαλίζοντας απλά την ενήλικη παρουσία ενός οποιουδήποτε συναδέλφου, αρκεί ένας/μια να παρίσταται.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της Διοίκησης να προσδώσει ‘’σφραγίδα’’ νομιμότητας στις μετακινήσεις, μέσω του ΠΥΣΠΕ της Τρίτης, καταδεικνύουν ακριβώς τη σοβαρότητα όσων το Δ.Σ. νωρίτερα την ίδια μέρα κατέθεσε στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης για τις επιλογές της. 
Η κατά πλειοψηφία έγκριση, εκ των υστέρων επικύρωση, των αποφάσεων της Δ/ντριας Εκπαίδευσης από τους διορισμένους συναδέλφους μας στο ΠΥΣΠΕ, αποτελεί μια λαθεμένη επιλογή που δεν συμπεριέλαβε το κεφαλαιώδες ζήτημα της παιδαγωγικής στην απόφαση. Μόνο έτσι μπορεί να αποτιμηθεί η έγκριση αλλαγής των νηπιαγωγών στο 2ο Νηπιαγωγείο Συκιάς ανά εβδομάδα καθώς ολοκληρώνεται το σχολικό έτος.
 Ποιος άραγε εκπαιδευτικός, φορέας της παιδαγωγικής σκέψης, με την ιδιότητα του γονέα θα επιθυμούσε το δικό του παιδί να αλλάζει εκπαιδευτικό ανά εβδομάδα στην ηλικία των 5 ή 6 ετών. Παράλληλα, η απόφαση μετατοπίζει το πρόβλημα στα 2 Νηπιαγωγεία του Νέου Μαρμαρά, δημιουργώντας και εκεί συνθήκες παρέλασης εκπαιδευτικών ανά εβδομάδα. Η ανάγκη διατήρησης ανοικτών των Νηπιαγωγείων δεν σημαίνει απαραίτητα υποβάθμιση και απαξίωση κάθε παιδαγωγικής έννοιας. Στο βωμό των επαίνων του Υπουργείου Παιδείας για ‘’πρασίνισμα’’ του MySchool, δεν θα ανεχτούμε διάλυση του δημόσιου σχολείου. 

Εντός του Υπηρεσιακού Συμβουλίου προτάθηκαν από τους αιρετούς συγκεκριμένες επιλογές, με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, δίχως μετακινήσεις εκπαιδευτικών και δίχως απαξίωση του παιδαγωγικού έργου των νηπιαγωγείων. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016, στο Νέο Μαρμαρά, αποφάσισε μαζί με τους παρευρισκόμενους γονείς, μια σειρά ενεργειών και προτάσεων, άμεσα εκτελεστέων, προκειμένου να κατατεθούν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προς συμπερίληψη στο σκεπτικό τους και άρση της προηγούμενης απόφασής τους. Με μόνο γνώμονα την προάσπιση της παιδαγωγικής σημασίας των σχολείων μας, αναλαμβάνουμε το βάρος και την ευθύνη των ομόφωνων αποφάσεών μας, αναμένοντας με τη σειρά μας από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να τις υιοθετήσουν άμεσα σε νέα συνεδρίαση προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα στις σχολικές μας μονάδες.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ N. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ O "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"  13 ΜΑΙΟΥ 2016