powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΣΚΟΥΡΙΕΣ. ΕΝΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ (ΠΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ "ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ" ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ)

Στέλιος Νικητόπουλος Δημοσιογράφος
Θα σας μεταφέρω κάποια σημαντικά σημεία που σταχυολόγησα από το χθεσινοβραδινό συντονιστικό στην ΕΔΟΘ για τις δράσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους ενόψει της δίκης των Σκουριών (9/6).
Σημειώνω από αυτά που άκουσα από διωκόμενους και μη,
χωρίς να αναφέρω ποιοι τα είπαν (νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία συνέντευξη τύπου). "Είμαστε εν δυνάμει όλοι διωκόμενοι" όπως πολύ σωστά ειπώθηκε και παρακάτω μπορείτε να καταλάβετε το γιατί. 
"Πρόκειται για μία ευφάνταστη δικογραφία που αποδίδει τον μισό ποινικό κώδικα στους συναγωνιστές μας. Η εισαγγελία έπρεπε να "φτιάξει" μία εγκληματική οργάνωση κι επειδή η εγκληματική οργάνωση πρέπει να έχει διάρκεια έβαλαν στη δικογραφία προηγούμενες ειρηνικές πορείες και κινητοποιήσεις.
 Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική και φρονηματική δίκη. Δεν έγινε απομαγνητοφώνηση αλλά ανάλυση συνομιλιών. Τα λεγόμενα ευρήματα τα έδωσαν στην αστυνομία σε σακούλες οι σεκιουριτάδες της εταιρίας. Αν αυτή δεν είναι στημένη δίκη τότε ποια είναι στημένη δίκη. Αυτοί οι άνθρωποι δικάζονται στη θέση όλων μας".
"Στο εδώλιο θα κάτσουν όχι 21, αλλά ουσιαστικά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται για τα κοινά αγαθά, τον τόπο, το περιβάλλον, τη ζωή του. Η δίκη θα κρατήσει το λιγότερο δύο μήνες, σύμφωνα με τους δικηγόρους".
Όπως αναφέρθηκε, τα χρήματα για τις πρώτες έξι παραστάσεις είναι 210.000 ευρώ (10.000 για τον κάθε διωκόμενο και από 300 ευρώ για κάθε επιπλέον παράσταση), γι' αυτό είναι σημαντική η παρουσία μας στη συναυλία αλληλεγγύης που θα γίνει στις 4/6 στο στρατόπεδο Κόδρα και σε οποιαδήποτε άλλη δράση αλληλεγγύης (συναυλία και στην Ιερισσό στις 5/6, ολονυχτία στις 8/6 στην πλατεία Αριστοτέλους, πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί της 9ης Ιουνίου, την ημέρα της δίκης).
Θα ακολουθήσουν άλλες δύο μεγάλες κακουργηματικές δίκες. 
Συνολικά οι διωκόμενοι είναι 450.