powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Επίσκεψη της Χαλκιδικιώτικης Επιχειρηματικής Αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην περιοχή Προύσα της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στα Μουδανιά της Τουρκίας, από 12 έως 16 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του εκεί Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μουδανιών, η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με
επιμελητήρια, τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις και στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας. 
Έτσι τα μέλη της χαλκιδικιώτικης αποστολής, που αποτελούνταν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και από επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της παραγωγής και μεταποίησης ελιάς του νομού μας, επισκέφτηκαν στην Προύσα την Ένωση Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, τον Πιστωτικό και Εγγυητικό Συνεταιρισμό Βιοτεχνών TESKOMB , καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Προύσας. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Συνεταιρισμού της περιοχής που επεξεργάζεται ελιά και ελαιόλαδο.
Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας των Επιμελητηρίων και των φορέων με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών, στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος.
Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις. Τονίστηκε η ανάγκη οι επιχειρήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας να σχεδιάζουν βιώσιμες πολιτικές και να δρουν με βάση ένα ευρύ οικονομικό φάσμα από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και την ΕΕ και όχι για στα στενά όρια της εθνικής αγοράς κάθε χώρας. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γιώργος Γκιλής κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Προύσας τόνισε ότι η περιοχή έχει κάνει τεράστια βήματα ανάπτυξης, έχει έναν ισχυρό Συνεταιρισμό 
Επιμελητήριο Χαλκιδικής