powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Δήμος Νέας Προποντίδας: Νέο κρούσμα φόλας στην Ν.Καλλικράτεια παρά τις εκκλήσεις μας

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου ασυνείδητοι ρίξανε φόλες αυτή τη φορά στη Νέα Καλλικράτεια οδηγώντας στο θάνατο τέσσερα σκυλιά, ενώ άλλο ένα προλάβαμε και το σώσαμε χάρη στην άμεση επέμβαση της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Καρράς Εμμανουήλ κάνει
έκκληση στον κόσμο να μη ρίχνει φόλες. Η φόλα δεν είναι λύση, δηλώνει για άλλη μία φορά ο κ. Καρράς.
 “Η χρήση φόλας είναι απάνθρωπη, δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας, εκθέτει το Δήμο μας και επιφέρει σκληρά πρόστιμα. 
Ως Δήμαρχος έχω μεριμνήσει ώστε  να τεθεί σε λειτουργία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων το οποίο αποτελεί και τη μόνη λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. 
Παράλληλα όμως απαιτείται και συνείδηση από τους φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων οι οποίοι πρέπει να τσιπάρουν τα ζώα τους, να μην τα εγκαταλείπουν, αλλά και παράλληλα να αποφεύγουν να ταΐζουν τα αδέσποτα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι τα πάρκα και τα σχολεία ή μέρη στα οποία είναι συχνή η παρουσία του ανθρώπου. Με τον τρόπο αυτό και τα ζώα φροντίζουμε και αποφεύγουμε την πιθανή πρόκληση ατυχημάτων ή άσχημων συμβάντων μεταξύ ανθρώπων και ζώων.”.
Καλούνται οι πολίτες σε περίπτωση φόλας ή όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αδέσποτα να επικοινωνούν μαζί μας στο τηλέφωνο: 2373350204.

Ο Δήμαρχος                                                       

Εμμανουήλ Καρράς  



 Εθελοντικη Ομαδα Δημου Νεας Προποντιδας (26-5-16)
Επέζησε απο τις χθεσινες φόλες μετά απο την έγκαιρη παρέμβαση πολιτών και απο την άμεση μεταφορά του στην κτηνίατρο. Βρίσκεται στα χέρια της ΕΘ.Ο.ΔΗ.Π. και παει παρα πολυ καλά!!! Κάποια ζώα της Καλλικρατειας βρίσκονται σε φιλοξενίες. 
Σας ευχαριστουμε για την συμμετοχη σας!!!




 ΦΟΛΕΣ...
Δολοφονήθηκαν χθες στην κεντρικη πλατεία της Ν.Καλλικρατειας, μπροστά στο αμφιθέατρο, μπροστά σε μαγαζιά, μπροστά σε μικρά παιδιά που παιζαν αμερημνα και σε γονείς με καροτσακια....και να τρεχουμε έντρομοι να σωσουμε τα απομεινάρια της " ανθρώπιας"...να βγαίνει η ψυχή τους σιωπηλά με αβασταχτους πόνους, να φωναζουμε να εκκενωθεί η πλατεια σπαρμενη με θάνατο... στο ίδιο σημείο χάθηκαν και αλλες ζωές, ψαξτε λίγο...
Η ομάδα έψαξε εχθες οσες περισσότερες αγέλες μπορούσε, σταμάτησε εξω απο αυλές και ενημέρωσε, απο τις 9:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, χέρια...ματια...πόδια...σωμα...ψυχή...ηταν εκεί...κουβαλώντας νεκροζωντανα πλάσματα που σφαδαζαν απο το ΚΤΗΝΟΣ που λέγεται ΦΟΛΑ.
Η συμβεβλημενη κτηνίατρος του δήμου έτρεχε μαζί μας δίνοντας μάχη για τις ζωές τους...δυστυχώς δεν άντεξαν... αυτά τα μωρά έφυγαν απο τον κοσμο των ανθρώπων...εμας θα μας λείψουν τόσο πολύ.
Η πλατεία ελέγχθηκε, όσο ηταν δυνατό απο την ΕΘ.Ο.ΔΗ.Π., κάποια ζώα προστατεύονται απο πολίτες που άνοιξαν τις πόρτες τους. Μπράβο, χίλια μπράβο σε αυτους που ειδοποιησαν, που έκλαψαν, που βοήθησαν, που μοιράστηκαν. Ολοι μαζί κάτι θα κάνουμε...κι εσύ που τόσο απλόχερα σκόρπισες τον θάνατο να σαι σίγουρος πως βρισκόμαστε μια ανάσα μακρια σου.