powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Τατούλης υποτιμώντας όσους δέχθηκαν πρόσφυγες,.. δεν τους θέλουμε στην Πελοπόννησο και δεν αστειεύομαι !!

O αριθμός των προσφύγων θα είναι περιορισμένος στη Πελοπόννησο διεμήνυσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε σε αυστηρό ύφος, «θα τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία που έχουμε κάνει ..  τονίζω πως μιλάμε ξεκάθαρα μόνο για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες  δεν αστειεύομαι,
η κυβέρνηση με ξέρει καλά».
Ο περιφερειάρχης κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως είπε, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης θα εγκαταστήσουν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων.
- ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο να μην ξεπερνά τα 2000 άτομα
- ο χώρος φιλοξενίας τους να είναι στεγασμένος
- η αύξηση της αστυνόμευσης πέριξ της περιοχής εγκατάστασης των προσφύγων
- η ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο αυξημένο φόρτο εργασίας
Αντιδράσαμε αμέσως, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα και συμφώνησαν να συναντηθούν επιστρέφοντας ο υπουργός από το εξωτερικό. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές αρχές που είναι:

 Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ότι, «κάναμε συμφωνία αρχών με την κυβέρνηση και επιμένουμε σκληρά στην συμφωνία. Δεν θα κάνουμε καμιά παρέκκλιση επ’ αυτού. Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι συμφωνήσαμε» ενώ τόνισε ότι, «δεν συμφωνήσαμε και δεν συναινούμε στην δημιουργία Hotspοt».