powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η Ρωσία στέλνει στην Eurovision την χορωδία του Κόκκινου Στρατού (Video)

Η Ουκρανία κέρδισε φέτος τον διαγωνισμό τραγουδιού με το τραγούδι «1944» με στίχους που μιλούσαν για την απέλαση των Τατάρων της Κριμέας από τον Ιωσήφ Στάλιν
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, η οποία δημιουργήθηκε κατά την Σοβιετική περίοδο είπε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην Eurovision. Όμως η ένταση παραμένει στα ύψη μετά την απρόσμενη νίκη της Ουκρανίας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε συνέχεια μιας σειράς πολιτικά φορτισμένων σχολίων σχετικών με τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας είπε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να πάρει μέρος στον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο που θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία.

«Όταν η Ρωσία φιλοξένησε τον διαγωνισμό πριν από μερικά χρόνια, παρουσιάσαμε ένα μικρό πρόγραμμα και εάν μας δοθεί η ευκαιρία για μία ακόμη εμφάνιση στον διαγωνισμό τραγουδιού θα προετοιμαστούμε για να το κάνουμε» είπε ο Gennady Sachenyuk και πρόσθεσε ότι θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Η Ουκρανία κέρδισε φέτος τον διαγωνισμό τραγουδιού με το τραγούδι «1944» με στίχους που μιλούσαν για την απέλαση των Τατάρων της Κριμέας από τον Ιωσήφ Στάλιν, προκαλώντας έντονη διαμάχη για τον πολιτικό χαρακτήρα του τραγουδιού και τις άμεσες αναγωγές με την προσάρτηση της Ανατολικής Ουκρανίας από τη Ρωσία το 2014.


topontiki.gr