powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο We Are Museums στο Βουκουρέστη 6-8/6/16


Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης με χαρά σας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο ετήσιο συνέδριο Πολιτισμού και Καινοτομίας We Are Museums Το “We Are Museums” συγκεντρώνει ετησίως 300 επαγγελματίες από όλον τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος του είναι η δημιουργική κοινότητα μουσείων
και πολιτιστικών ιδρυμάτων να επικοινωνήσει με τον κόσμο ανταλλάσσοντας ιδέες και τεχνογνωσία με απώτερο σκοπό το κοινό όφελος επαγγελματιών και κοινού.

Παράλληλα με το κύριο event, διοργανώνεται και το Museum Rocket 2016, μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργική βιομηχανία όπου καινοτόμες επιχειρήσεις και start-ups θα παρέχουν συμβουλές και ιδέες σε επαγγελματίες του χώρου. Φέτος η πόλη που θα το φιλοξενήσει από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου θα είναι το Βουκουρέστι, όπου τοMuseum of Nikiti θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη στρατηγική προώθησής και ανάπτυξης κοινού που εφαρμόστηκε πέρυσι, την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μουσείο επιλέχθηκε ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσει τη δράση του και τη στρατηγική του. Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι εκπρόσωποι από την Tate Gallery (UK), Metropolitan Museum of Art (US), Van Gogh Museum (NL), Guggenheim (US) και πολλών άλλων. Την εκπροσώπηση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης έχει αναλάβει η δημιουργός αυτής της στρατηγικής και σύμβουλος σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής του Μουσείου, Victoria Pervizou 
Μέσα από το workshop της που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρουμανίας θα εισάγει το κοινό στις βασικές μεθόδους ανάδειξης και πολιτιστικής σύνδεσης ενός μουσείου με τον τόπο γύρω του.

Museum of Nikiti