powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε εκδήλωση στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων".
Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πέτρο Πολάκη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτησή του για το δικαστικό
σώμα.
«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ενωση και συνεχίζει, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.