powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Σιθωνίας σε πλήρη ετοιμότητα για την καλοκαιρινή σεζόν .

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Σιθωνίας ενόψει της θερινής περιόδου, για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν την περιοχή κάθε χρόνο. Από φέτος μάλιστα θα προσελκύσει και ποιοτικότερο τουρισμό, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν υπό το δημοτικό λιμενικό ταμείο οι μαρίνες της Νικήτης
και του Όρμου Παναγιάς, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για νέες μαρίνες στον Νέο Μαρμαρά, στο Πόρτο Κουφό και στη Σάρτη.

Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και φέτος στην καθαριότητα και ενισχύει την υπηρεσία με προσωπικό, ενώ εφοδιάζει τις κοινότητες με νέους κάδους. Παράλληλα ο δήμος Σιθωνίας εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης, καθώς η οικιακή κομποστοποίηση, που προώθησε δυναμικά, είχε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τα νοικοκυριά των έξι κοινοτήτων όσο και από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων.

Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να συνεχίσει η Σιθωνία να είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός. Γι’ αυτό, όπως τόνισε μιλώντας στη «Θ» ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος, δόθηκε βαρύτητα στις αναπλάσεις των οικισμών και των παραλιών, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς και την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός των έργων αναπλάσεων που υλοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ και αφορούν όλους τους οικισμούς και τις πολυσύχναστες παραλίες.

«Η Σιθωνία την περίοδο του καλοκαιριού υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, που συνεχώς εναλλάσσονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, όπως καθαριότητα, αποχέτευση, νερό κλπ., κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών που ο πληθυσμός του δήμου πολλαπλασιάζεται. Αυτή η ιδιαιτερότητα ενός μεγάλου τουριστικού δήμου δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς από την κεντρική διοίκηση. Με δικούς μας πόρους προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους κατοίκους και απέναντι στους επισκέπτες μας, ώστε να μην υποβαθμίσουμε το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε ο κ. Τζίτζιος.

Νέες μαρίνες σε Νικήτη και νέο Μαρμαρά

Την ίδια ώρα, για την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού στη Σιθωνία, έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν υπό το δημοτικό λιμενικό Ταμείο οι μαρίνες της Νικήτης και του Όρμου Παναγιάς, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για νέες μαρίνες στον Νέο Μαρμαρά, στο Πόρτο Κουφό και στη Σάρτη.

«Ο κλάδος του τουρισμού είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας και μπορεί αποδεδειγμένα να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για έξοδο από την κρίση και τόνωση της τοπικής αγοράς. Ως εκ τούτου, η υποστήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί και μείζονα πολιτική μας προτεραιότητα», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Σε λίγες μέρες μάλιστα στο δήμο Σιθωνίας ξεκινά η λειτουργία των info kiosk σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής. Τα info kiοsk είναι πλήρως εξοπλισμένα και έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Σιθωνίας και μέσα στους οικισμούς. Στο ίδιο πρόγραμμα πληροφόρησης των επισκεπτών έχει ενταχθεί η τοποθέτηση νέας σήμανσης με τα τοπωνύμια και άλλες πληροφορίες. Οι πινακίδες που κοσμούν όλο τον δήμο έχουν χαρακτηριστικό χρώμα και έρχονται να συμπληρώσουν τις νέες στάσεις λεωφορείων που έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χερσόνησο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών.

Και για τους λάτρεις των καταδύσεων

Η Σιθωνία όμως προσφέρεται και για τους λάτρεις των καταδύσεων, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες περιοχές για κατάδυση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Με αυτά τα δεδομένα ο δήμος προχώρησε σε μια πρωτοποριακή δράση για τη στήριξη του καταδυτικού τουρισμού, με τη δημιουργία και σήμανση καταδυτικών μονοπατιών σε τέσσερα σημεία της χερσονήσου, προσβάσιμα από όλους, έμπειρους και αρχάριους κάθε ηλικίας.

Στο πλαίσιο του έργου έγινε μεταξύ άλλων αποτύπωση των σημαντικότερων θαλάσσιων οργανισμών που μπορεί να παρατηρήσει ο δύτης, ενώ έγινε σήμανση της διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να μη χρειάζεται ιδιαίτερα όργανα πλοήγησης.

Το μουσείο της Νικήτης στο «We Are Museums»

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιλέχθηκε ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσει τη δράση του και τη στρατηγική του στο ετήσιο συνέδριο πολιτισμού και καινοτομίας «We Are Museums».

Το συνέδριο αυτό συγκεντρώνει ετησίως 300 επαγγελματίες από όλον τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος του είναι η δημιουργική κοινότητα μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων να επικοινωνήσει με τον κόσμο ανταλλάσσοντας ιδέες και τεχνογνωσία, με απώτερο σκοπό το κοινό όφελος επαγγελματιών και κοινού.

Μέσα από το workshop της, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρουμανίας, θα εισαγάγει το κοινό στις βασικές μεθόδους ανάδειξης και πολιτιστικής σύνδεσης ενός μουσείου με τον τόπο γύρω του.

Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι εκπρόσωποι από τα μουσεία Tate Gallery (Ηνωμένο Βασίλειο), Metropolitan Museum of Art (ΗΠΑ), Van Gogh Museum (Ολλανδία), Guggenheim (ΗΠΑ) και πολλά άλλα. Την εκπροσώπηση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης έχει αναλάβει η δημιουργός αυτής της στρατηγικής και σύμβουλος σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής του Μουσείου, Βικτώρια Περβίζου. Παράλληλα με το κύριο event, διοργανώνεται και το Museum Rocket, μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργική βιομηχανία, όπου καινοτόμες επιχειρήσεις και start-ups θα παρέχουν συμβουλές και ιδέες σε επαγγελματίες του χώρου. Φέτος η πόλη που θα το φιλοξενήσει από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου θα είναι το Βουκουρέστι, όπου το Μουσείο της Νικήτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη στρατηγική προώθησης και ανάπτυξης κοινού που εφαρμόστηκε πέρυσι, πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 (οι φωτο απο το blog)