powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΤΣΟΣ:Αυτή η αλύγιστη ψυχή από την Μ.Παναγία

Στις 21 Ιουνίου 2016, το μεσημέρι, αναπαύθηκε εν Κυρίω ο φίλος μας, ο αδελφός μας, ο εθελοντής μας, ο επίτροπος της εκκλησίας του Αγ.Βασιλείου, ο διασώστης μας, ο ασυναγώνιστος συναγωνιστής μας, η καρδιά του ιππικού ομίλου, ο…, ο… ο Δημήτρης (Τάκης) Κάλτσος. Αυτή την αλύγιστη ψυχή, την
πρόδωσε το μεσημέρι η καρδιά.
Όταν η καρδιά του Τάκη σταματά, είναι φυσικό να στερεύει η δική μας διάνοια και κυρίως η στείρα η δική μου
Τι να πω στην αγάπη σας, για έναν άνθρωπο που όλοι σας γνωρίζετε και όλα αυτά τα έτη ζείτε και απολαμβάνετε την συναναστροφή μαζί του. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πώς να τελειώσω. 
Ο Τάκης υπήρξε πρότυπο ενεργού πολίτη σε όλα τα επίπεδα. «Στον καναπέ του κάθισε» μόνον όταν η καρδιά του αρνήθηκε να συνεχίσει την πορεία της σ’αυτή τη μάταιη και διαβατάρικη ζωή. Φυσικά σε κάθε αγώνα του ήταν με τη σύζυγό του πάντα μαζί.
Το 2013 τα χορηγούμενα σώματα ασφαλείας, με προεξάρχοντα έναν επίορκο αξιωματικό, κατασκεύασαν δικογραφία κατ’ άρθρον 187 Π.Κ. και κατηγόρησαν τους τίμιους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής ως δήθεν «εγκληματική οργάνωση», και ποιος να πιστέψει ότι τον Τάκη τον κατηγόρησαν ως δήθεν «υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης»! 

Όλος ο ποινικός κώδικας ήταν αφιερωμένος στον Τάκη (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπλα, εκρηκτικά, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τα πάντα). Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο κι όλα ήταν μεθοδευμένα, κατασκευασμένα, βασισμένα στο ψεύδος, την ψευδορκία, την πλήρη διαστροφή της αλήθειας.


Ανακριτής και Εισαγγελέας δέχθηκαν δογματικά όσα ψεύδη κατασκευάσθηκαν εκ της ασφαλείας για δήθεν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης· δεν έλαβαν υπ’όψιν τους τίποτα απολύτως από τον όγκο των αποδεικτικών στοιχείων, από τα κατατεθέντα αποδεικτικά έγγραφα, από τους αξιόπιστους μάρτυρες. Δεν εξέτασαν καμμία απολύτως πτυχή της αθωότητάς του, δεν προέβησαν σε καμμία απολύτως αξιολόγηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, δεν θέλησαν να φθάσουν σε απροσμάχητο στατικό στάδιο (όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας), ώστε να λάμψει η αλήθεια. 
Δεν υπήρχε εκ μέρους τους πρόθεση εξακρίβωσης της αλήθειας· υπήρχε ως μοναδικός και αποκλειστικός σκοπός να οδηγήσουν στη φυλακή τους πρωτοστάτες ενός δίκαιου αγώνα και κατ’ επέκταση και τον Τάκη μας ως δήθεν υπαρχηγό της «εγκληματικής οργάνωσης», τον άνθρωπο της προσφοράς και της θυσίας.
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, κατέθεταν άλλα 13 άτομα στην ανακρίτρια Πολυγύρου για τη σχετική δικογραφία «Λάκκου Καρατζά». Ένας εξ αυτών ήταν και ο μοναδικός Μεγαλοπαναγιώτης Δημήτρης Κάλτσος με το «κωδικό» κατά την Ασφάλεια όνομα «Τάκης», ο οποίος είναι ένας τίμιος οικογενειάρχης με δυο παιδιά, με λευκό ποινικό μητρώο, που η Μητρόπολη Ιερισσού επί πολλά έτη τον έχει διορισμένο επίτροπο στην ενορία του Μ. Βασιλείου και ήταν επίτροπος και στο μεγαλύτερο προσκύνημα της περιοχής (στο προσκύνημα της Μ. Παναγίας). 
Είναι μέλος της ομάδας διάσωσης και επί χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του συνεργαζόμενος συνέχεια με την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Λόγω του ήθους του, της τιμιότητάς του, του πνεύματος εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς του, πολλοί σύλλογοι τον έχουν είτε ως διοικητικό είτε ως απλό μέλος (όπως ο Ιππικός Σύλλογος Μ. Παναγίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είναι μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ.λ.π.). Δυστυχώς όμως, κι αυτός έπεσε θύμα του ενός και μοναδικού υπαλλήλου της Ασφάλειας Θεσ/νικης, ο οποίος διέστρεψε όλη την αλήθεια για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Απισπάσματα από το https://vasilinos.wordpress.com
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Περισσότερα εδώ

ΤΑΚΗΣ: «Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ»