powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Σκουριές: Τσιρώνης σε Τζιτζικώστα - Αν η εταιρεία τηρεί τον νόμο, τίποτε δεν την κουνάει !

 Έπειτα από συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε:
Εξάλλου, σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές, ο αναπληρωτής υπουργός διατύπωσε τη θέση ότι η εταιρεία που δραστηριοποιείται εκεί,
οφείλει να παρουσιάσει τη μέθοδο ακαριαίας τήξης για τη μεταλλουργία (flash smelting).
«Τα έχουμε ξαναπεί. Η εταιρεία οφείλει, είναι στη σύμβασή της, είναι ο κορμός της σύμβασής της, να παρουσιάσει τη μέθοδο flash smelting, τη μέθοδο ακαριαίας τήξης για τη μεταλλουργία. Όσο δεν την παρουσιάζει, είναι προφανές ότι, όχι από δική μας ευθύνη, αλλά από δική τους ευθύνη, η επένδυση είναι σε εκκρεμότητα» τόνισε και πρόσθεσε: «Καθώς το κυάνιο, η κυάνωση απαγορεύονται στην Ελλάδα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν δεν εφαρμοστεί η μέθοδος της ακαριαίας τήξης, «αυτό, προφανώς, θα σημαίνει ότι το μετάλλευμα θα φεύγει στο εξωτερικό για μεταλλουργία που είναι ουσιαστικά πλήρης ανατροπή όλου του οικοbusiness plan. Είναι τόσο απλό. Δεν λέμε κάτι καινούριο. Η εταιρεία, αν τηρεί τον νόμο και προστατεύει το περιβάλλον, δεν υπάρχει κανένας να την κουνήσει. Από εκεί και πέρα αν δεν τηρεί αυτά που έχει υποσχεθεί, προφανώς υπάρχει πρόβλημα. Τόσο απλά τα λέμε».

 http://newreport.gr