powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Πρόγραμμα 46ου Κολυμβητικού Διάπλου Τορωναίου Αθλητές που συμμετέχουν- Ιστορικό

46ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου Σάββατο 16 Ιουλίου 2016  από Καλλιθέα Κασσάνδρας  στη Νικήτη Σιθωνίας  26 χμ Διοργάνωση από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης "Ο Σίθων" και τη συμπαράσταση του Δήμου Σιθωνίας.
Πρόγραμμα
13-7-16  20:00
Νυχτέρι στον Παλαιό Οικισμό της Νικήτης

14.7.16  20:00
Χορευτικά Συγκροτήματα Χαλκιδικής
15.7.16  11:00
14ος Αγώνας Κολύμβησης 1500μ 
16.7.16  
5.30 Αναχώρηση Κολυμβητών από την παραλία της Νικήτης για Κασσάνδρα
08:00 Εκκίνηση του 46ου  Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου
13.00-21.00 Απονομές 
22΄00 Τελετή Λήξης

Κολυμβητές 46ου Διάπλου

1. Αγαθαγγέλου Αναστάσιος
2. Βαμβακίδης Ιωάννης
3. Γαγγάδης Αλέξανδρος
4. Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος
5. Δαβιδόπουλος Λεωνίδας
6. Ιωαννίδου Δέσποινα
7.Κουντούρη Στέλλα
8. Κούστας Τρύφων
9. Κουτλίανος Βασίλειος
10. Κυφωνίδης Ιωάννης
12. Μορίκης Βασίλειος
13. Ξανθόπουλος Αθανάσιος
14. Ponce Daniel Jiemenz (Spain)
15. Παρθένης Πέτρος
16. Read Michael Peter ENGLAND 
17. Ρόης Σπύρος
18. Σούστας Αγγελος
19. Veenendaal Elke Holland
20. Ψιλόλιγνου Σοφία

Επιλαχόντες

1. Παλαμίδη Χαρά
2. Χατζάρας Φώτιος
3. Μαράκος Δημήτριος
4. Ηλιάδης Χρήστος
5. Στυλιανάκης Στέλιος



ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τον Ιούλιο του 1971, μια παρέα Νικητιανών, Άγγελος Κουτλιάνος,  Μάκης Παπάγγελος, Νίκος Παπαθανασίου, Χρήστος Ξανθόπουλος, Νίκος Μπιλάλης, ΓιώργοςΚαραθανάσης με κίνητρο την αγάπη για την θάλασσα, ξεκίνησε και έκανε 
πραγματικότητα κάτι που για όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στη Κασσάνδρα, κολυμπώντας τον Τορωναίο Κόλπο.
Το ξεκίνημα των έξι κολυμβητών πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Εκτός από μερικούς φίλους κανένας άλλος δεν παραβρέθηκε. Έτσι ρίχτηκαν στη θάλασσα χωρίς καμιά επισημότητα, με μόνο όπλο την πίστη στη σπουδαιότητα του εγχειρήματός τους, την αγάπη για την θάλασσα και τον πραγματικό αθλητισμό. Το απόγευμα όταν μαθεύτηκε πως οι κολυμβητές φθάνουν στη ακτή της Κασσάνδρας, οι κάτοικοι μη μπορώντας να πιστέψουν ακόμα, έτρεξαν με ότι μέσο διέθεταν για να υποδεχθούν τους ήρωες.
Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973 η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ».
Έδρα της η Νικήτη Χαλκιδικής και έμβλημά του η μία όψη του αργυρού  τετράδραχμου που είχε τεθεί σε κυκλοφορία στην Χαλκιδική υπό της ομοσπονδίας  των πόλεων των Χαλκιδέων. Σκοπός της εταιρίας αυτής είναι η πνευματική,  πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της Νικήτης, η συλλογή, διαφύλαξη και προβολή του ιστορικού και λαογραφικού υλικού του χωριού, καθώς  επίσης και η σύσφιξη των σχέσεων όλων των Νικητιανών.
Το 1974 λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα ο αγώνας δεν έγινε. Έτσι ο 5ος κολυμβητικός διάπλους έγινε το 1975 και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Από τότε, κάθε χρόνο τον Ιούλιο ο «Σίθων» διοργανώνει τον Διάπλου από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, που πήρε πλέον μορφή  λαϊκού φεστιβάλ, μιας και συνδυάζεται και με διάφορες άλλες πολιτιστικές και  ναυταθλητικές εκδηλώσεις.
 Αποκορύφωμα της επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης 
είναι η διεθνοποίησή της με συμμετοχή ξένων κολυμβητών.