powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Θα... βουλιάξει η Χαλκιδική από Τούρκους τουρίστες, εξαιτίας της μεγάλης γιορτής του μπαϊραμιού

«Απόβαση» 5.000 Τούρκων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα -Ουρές χιλιομέτρων στους Κήπους
Από Τούρκους τουρίστες θα κατακλυστεί η Χαλκιδική από σήμερα και για τις επόμενες οκτώ ημέρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο pontos-news.gr o Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τουριστικός πράκτορας που ειδικεύεται στον τουρισμό από την Τουρκία, μέχρι και την επόμενη Κυριακή στα δύο τουριστικότερα πόδια της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, αναμένεται να βρεθούν συνολικά 5.000 Τούρκοι τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 17.000-18.000 διανυκτερεύσεις.
Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό Τούρκων τουριστών που έχει καταγραφεί ποτέ στον τουριστικότερο νομό της Βόρειας Ελλάδας – υψηλότερος κατά περίπου 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Την αφορμή για την εξόρμηση των Τούρκων τουριστών στη Χαλκιδική δίνουν οι απανωτές αργίες –ολόκληρη η ερχόμενη εβδομάδα είναι αργία στη γειτονική χώρα– εξαιτίας της μεγάλης γιορτής του μπαϊραμιού που ολοκληρώνει το ραμαζάνι των μουσουλμάνων. Η νηστεία του ραμαζανιού ολοκληρώθηκε χθες, και από σήμερα ξεκινά η χαλαρή εορταστική περίοδος, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι να επιλέγουν εκδρομές στην Ελλάδα για να ξεσκάσουν και να διασκεδάσουν.

Το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, σημείο ενδιαφέροντος για τους Τούρκους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Η επιλογή της Χαλκιδικής, κατά τον Στ. Χατζημανώλη, αποτελεί συνέπεια της συστηματικής καμπάνιας που έκανε στη γειτονική χώρα εδώ και τρία χρόνια η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και ο Οργανισμός Τουρισμού του νομού.

«Οι τουριστικοί φορείς της Χαλκιδικής δρέπουν σήμερα καρπούς συστηματικής δουλειάς περίπου τριών χρόνων, αφού συμμετείχαν σε εκθέσεις κι έκαναν οργανωμένη τουριστική καμπάνια», σημειώνει ο Στέφανος Χατζημανώλης.
Κάθε Τούρκος αναμένεται να παραμείνει στη Χαλκιδική από τρεις έως έξι μέρες, ενώ μερίδιο της «πίτας» αναμένεται να πάρει και η Θεσσαλονίκη. Οι Τούρκοι αναμένεται να επισκεφθούν και να μείνουν στη συμπρωτεύουσα τις τελευταίες μέρες της παραμονής τους στη χώρα μας, προκειμένου να δουν τα μνημεία της πόλης, αλλά και να βρεθούν στο σπίτι-μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ.

Πολλοί από τους Τούρκους τουρίστες αναμένεται να βρεθούν στη Χαλκιδική οδικώς και μεμονωμένα, ωστόσο αρκετοί θα είναι και αυτοί που θα επιλέξουν οργανωμένες εκδρομές, με διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία του νομού.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
www.pontos-news.gr