powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι " Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών" του Δήμου Αριστοτέλη


 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι " Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών" του Δήμου Αριστοτέλη με την 2η γιορτή Αριστοτελικών και Αθωνικών γεύσεων, (21-24/7/16) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Έτους Αριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
Δυναμικό παρόν έδωσαν με την συμμετοχή τους 15 τοπικοί
παραγωγοί και μεταποιητές από όλες τις περιοχές του Δήμου μας, ενώ ο μοναχός Ιωάσαφ με την μαγειρική του, ανέδειξε την νοστιμιά της Αγιορείτικης Κουζίνας.
Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, κατά την διάρκεια της τετραήμερης γιορτής γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα, τοπικά προϊόντα, γλυκίσματα από τοπικές συνταγές, τυροκομικά προϊόντα, μέλι και παράγωγά του, λικέρ και ποτά, μπάρες δημητριακών, ελιές, τσίπουρο, κρασί κ.α. 
Η παραλία της Ιερισσού μεταμορφώθηκε για τέσσερις ημέρες σε ένα ζωντανό κύτταρο συνύπαρξης γεύσεων, μυρωδιών, μουσικής και κόσμου που επισκέφτηκαν την γιορτή αυτή.
Η δράση αυτή η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αριστοτέλη, την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιερισσού, είχε ως βασικό στόχο την ενίσχυση των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της πλούσιας διατροφικής αξίας των ντόπιων προϊόντων και της Αριστοτελικής γης , όσο και του πολιτισμού της περιοχής μας.
"Τα τοπικά προϊόντα της Αριστοτελικής γης, σε συνδυασμό με την σχεδόν τελετουργική Αγιορείτικη Κουζίνα συνθέτουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα του τόπου μας" είπε στον χαιρετισμό του ο Λ. Βαλσαμής. Τόνισε ότι η γιορτή είναι αποτέλεσμα συνέργειας όλων των τοπικών φορέων και πρόσθεσε ότι μαζί με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και την πρόεδρό του Λ. Παναγιωτοπούλου θα συνεχίσουν την προσπάθεια καθιέρωσής της ως ετήσιο πολιτιστικό γεγονός .
Το τετραήμερο πλαισιώθηκε με εκδηλώσεις του Π.Σ. Ιερισσού "Κλειγένης" και του Λ. Μ. Σ. Ιερισσού "Καγκελευτός" ενώ έκλεισε με μια μουσικοχορευτική πανδαισία που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων & Φίλων "Ακρίτες του Άθω" και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Λακκώματος καθώς και με τους λιλιπούτειους χορευτές belly dance του Π.Σ. Νέων Ρόδων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στον μοναχό Ιωάσαφ από το κελί Αγίου Νικολάου του Χαλκιά στις Καρυές, ο οποίος μαγείρεψε πάνω από 300 μερίδες στον παραδοσιακό νταβά, που μοιράστηκαν στους επισκέπτες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού, και στο προσωπικό της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και του Α.Π.Κ. το οποίο και τις τέσσερις ημέρες ακούραστα και με χαμόγελο, στελέχωσαν το περίπτερο πληροφοριών του Δήμου.