powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Οι μάσκες έπεσαν ο Δήμος Σιθωνίας χωρίς απόφαση και μελέτη, τοποθέτησε πινακίδες σήμανσης στον Αγ. Γεώργιο Νικήτης.

Μετά το εξώδικο της 11-7-16 αλλάχθηκε ο τίτλος.
Η υπόθεση με την περιοχή στον Αγ.Γεώργιο Νικήτης δεν έχει τελειωμό. Το συγκεκριμένο μπιτσόμπαρο  αναγκάσθηκε να ανοίξει τον δρόμο, λειτουργεί  τις ξαπλώστρες στον αιγιαλό και περιμένει την άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία.(*σύμφωνα με το εξώδικο στον διαχειριστή του blog 11-7-16 η επιχείρηση υπόγραψε συμβόλαιοι με το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιοθσιίας Χαλκιδικής 450 τ.μ. στις 29-6-16)   Σήμερα Σάββατο χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  της επιτροπής ποιότητας ζωής  η της  τοπικής  Δημοτικής Κοινότητας τοποθέτησε υπάλληλος του Δήμου πινακίδες σήμανσης  με


ανωτέρα εντολή προφανώς από τον Δήμο. Η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Νικήτης είναι αντίθετη αλλά …...οι μάσκες έπεσαν και φάνηκαν ποιά πρόσωπα λειτουργούν κατά των δημοτών .
Έγινε τόσο πρόχειρα η τοποθέτηση σε βάσεις  που η  μια πινακίδα στην ανατολική πλευρά σε οδηγεί υποχρεωτικά πάνω στον φράκτη, αλλά και να την τοποθετήσουν ποιο πέρα στον δρόμο δεν έχει ουσία , τόσο πρόχειρα παράνομα χωρίς μελέτη χωρίς απόφαση.
Ο Κ.Ο.Κ  προβλέπει για την περίπτωση τοποθέτησης πινακίδων εκπόνηση και έγκριση μελέτης από τους αρμόδιους φορείς  στην συγκεκριμένη  περίπτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεγάλο το μποτιλιάρισμα στο δρομάκι που οδηγεί   η πινακίδα με κίνδυνο  τροχαίου ατυχήματος.
Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας  κ.Γεωβανέκο, που πραγματικά υπερασπίζεται την κοινότητα και τιμά τους ψήφους των Δημοτών, να πάρει πρωτοβουλίες .
Bέβαια  είναι αιγιαλός, δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, αλλά το πρόβλημα είναι γιατί μόνο σε αυτήν την περιοχή .
Ας πάρουν  απόφαση για να γνωρίζουμε ποιος είναι με ποιόν.   

ΑΡΘΡΟ 10 : Εγκατάσταση μέσων σήμανσης και σηματοδότησης 1. Οποιος έχει τις κατά τον παρόντα Κώδικα αρμοδιότητες ή την εξουσία επί του πράγματος, επί του οποίου διεξάγεται δημόσια κυκλοφορία, υποχρεούται να λαμβάνει κάθε μέτρο, ώστε από τη δημόσια κυκλοφορία να μη δημιουργείται κίνδυνος ή ζημία τρίτων προσώπων ή άλλων έννομων αγαθών. 2. Η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών εκτελείται μόνο κατόπιν σχετικής μελέτης. Αρμόδιοι φορείς για την εκπόνηση έγκριση μελετών εφαρμογής, που αφορούν την κατοκόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών (πινακίδες και διαγραμμίσεις), και για την εγκατάσταση και συντήρηση της σήμανσης αυτής είναι είτε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων είτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τις συντηρούν, κατά περίπτωση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των φορέων αυτών έχουν την υποχρέωση της υλοποίησης, σε εύλογο χρονικό διάστημα, και των σχετικών αστυνομικών αποφάσεων. 
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων ασκεί σε όλη τη χώρα την εποπτεία και παρέχει τις οδηγίες για θέματα κυκλοφοριακής σήμανσης. Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εργων διαπιστώσουν την ελλιπή ή εσφαλμένη σήμανση ή πλημμελή συντήρηση μέσων σημάνσεως από τις προς τούτο αρμόδιες υπηρεσίες, δύναται να τις καλούν προς εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών εγκατάστασης νέας, απομάκρυνσης ή αντικατάστασης εσφαλμένης σήμανσης, καθώς και συντήρησης μέσων σήμανσης, τάσσοντάς τους σχετική προθεσμία ενέργειας. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εργων δύνανται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες καθ' υποκατάστασή των. 

Η υποκατάσταση αυτή περιλαμβάνει κάθε πρόσφορη ενέργεια για την εγκατάσταση, απομάκρυνση, αντικατάσταση και συντή-ρηση των μέσων σήμανσης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις ανωτέρω υπηρεσίες και εγγράφεται στον προϋπολογισμό τους ως υποχρεωτική δαπάνη, βάσει των σχετικών διατάξεων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων μπορεί να ακυρώνει αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, που αναφέρονται οε θέματα οδικής σήμανσης και οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις τεχνικές προδιαγραφές και οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων.