powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

O Δήμαρχος Ν. Προποντίδας για την καταγγελία του αρχηγού της πλειοψηφίας

Προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ν.Προποντίδας και των Mέσων Mαζικής Ενημέρωσης θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Μετά από καταγγελία του αρχηγού της μείζονος πλειοψηφίας κυρίου Τσούφη
Δημήτριου και του Δημοτικού Συμβούλου Μωυσίδη Μωυσή την 30/06/2016 και ώρα 09:00 περίπου το πρωί υπάλληλοι του Τελωνείου Μουδανιών, της Διεύθυνσης Εμπορίου, της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών, της Πυροσβεστικής καθώς και αστυνομικοί του Α.Τ. Μουδανιών κλήθηκαν για αυτοψία στις αποθήκες της πρώην ΚΥΔΕΠ στα Ν.Μουδανιά όπου γίνονταν παραλαβή καυσίμων από τον προμηθευτή που νόμιμα είχε αναλάβει την υποχρέωση ύστερα από ανοιχτό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος Ν.Προποντίδας και ο οποίος εγκρίθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 Οι πολίτες του Δήμου θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά που διαδίδονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
·    Είναι βέβαιο ότι η διακίνηση του πετρελαίου έγινε με όλα τα νόμιμα παραστατικά από τον προμηθευτή.
·    Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία νοθεία ως προς την ποιότητα και αυτό θα αποδειχθεί από το δείγμα που είχε προβλέψει να πάρει η Επιτροπή Παραλαβής του Δήμου και απέστειλε ήδη στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
·    Είναι σίγουρο ότι αν υπήρχε πρόθεση να αποκρύψουμε κάτι δεν θα επιλέγαμε μία αποθήκη στον πιο πολυσύχναστο δρόμο των Μουδανιών μέρα μεσημέρι.
·    Είναι σίγουρο ότι  υπάρχουν για την παραλαβή τιμολόγια που αποδεικνύουν την ποσότητα που παραλάβαμε.
·    Είναι επίσης βέβαιο ότι ο Δήμος έσφαλε σε ένα και μόνο πράγμα: στην τεράστια προσπάθεια που κάνει ώστε να κρατήσει το Δήμο καθαρό δεν φρόντισε έγκαιρα να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη αποθήκη ή έναν άλλο χώρο ώστε να παραλαμβάνει εκεί τα καύσιμα σε περίπτωση που εμφανιζόταν (όπως και έγινε) ανάδοχος από άλλο νομό. Η διαδικασία αδειοδότησης έχει ήδη ξεκινήσει. Σημειωτέον ότι η παραλαβή πετρελαίου γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο από όλους τους Δήμους.
Προφανώς αυτό ενόχλησε όχι μόνο τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου επειδή ο Δήμος κατάφερε να κερδίσει μεγαλύτερη έκπτωση στα καύσιμα.
    Για την εξυπηρέτηση των αμαξοστασίων της Ν.Τρίγλιας και της Ν.Καλλικράτειας, τις εργασίες πρασίνου, των Η/Ζ που βρίσκονται στους Βιολογικούς και των Η/Ζ των αρδευτικών δικτύων Ν.Τρίγλιας και Ν.Τενέδου αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούν να τροφοδοτηθούν με δοχεία. 
    Λυπούμαστε ειλικρινά που η καταγγελία αυτή τελικά είναι άνευ ουσίας αφού προφανώς δεν υπάρχουν ζητήματα ποιοτικά ή οικονομικά και θα έχει αρνητική επίπτωση στις παραπάνω αναγκαίες λειτουργίες του Δήμου δηλαδή αποκομιδή απορριμμάτων, εργασίες πρασίνου, λειτουργία βιολογικών και λειτουργία αρδευτικών δικτύων και έτσι ενδεχομένως να τεθεί και ζήτημα υγιεινής.
    Αν ο στόχος του κ. Τσούφη ήταν αυτός δεν θα του κάνουμε την χάρη. 
Ο Δήμαρχος


Εμμανουήλ Καρράς