powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Δήμος Πολυγύρου Έναρξη εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»1η Ημέρα. (18-21/8/16)

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής αλλά και τη διατήρηση της παράδοσης το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη
χρονιά εκδηλώσεις με τίτλο «Γεύση - Παράδοση - Πολιτισμός».
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε χθες Πέμπτη 18 Αυγούστου το βράδυ η Χορωδία Ορμύλιας και ο πολιτιστικός φορέας «Ένεπε Μούσα» παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Τσιτσάνη Ραψωδία μετά μουσικής». 
Το προαύλιο του Δημαρχείου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Αυγουστιάτικης πανσελήνου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σιγοτραγουδούσε αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού δημιουργού. Στο τέλος της βραδιάς χορωδοί και μουσικοί απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Η πρόεδρος του «Αριστοτέλη», Ιφιγένεια Κυριάκου, ευχαρίστησε τους συντελεστές, τους θεατές αλλά και τους συλλόγους, τους παραγωγούς και εθελοντές χάρη στη συνεισφορά των οποίων γίνεται πραγματικότητα η μεγάλη αυτή γιορτή.
Δεσμεύτηκε μάλιστα η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός αναδεικνύοντας την πανέμορφη και φιλόξενη πόλη του Πολυγύρου ως ιδανικό προορισμό επισκεπτών όλο το χρόνο. Όπως σημείωσε ακόμα, η γιορτή αυτή είναι για τους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα μια ευκαιρία να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων, να πετύχουν την αύξηση της ζήτησης τους από την αγορά, να αναγνωριστούν από του καταναλωτές. «Στη γιορτή αυτή τιμώνται οι άνθρωποι του Δήμου μας, η ευλογημένη του γη και τα δημιουργήματά της, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, η παράδοση, η μουσική» επισήμανε.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός, ο Πρόεδρος του τοπικού Πολυγύρου Νικήτας Κατσακιώρης, ο Πολιτευτής Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δήμου Προποντίδας Εμμανουήλ Μπέης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σαράντη. 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή19 Αυγούστου, στην πλατεία του Ταξιάρχη, με την ξακουστή Γιορτή Μανιταριού, που φέτος εντάχθηκε στις εκδηλώσεις και στηρίχθηκε από το ΝΠ «Αριστοτέλης». Από τις 6.30 το απόγευμα έως αργά το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μανιταρόπιτες, μανιτάρια τηγανητά, λιαστά, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα με μανιτάρια, που θα ετοιμάσουν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος. Το κρασί θα ρέει άφθονο, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, ο Λαογραφικός Όμιλος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου ενώ το γλέντι θα κορυφωθεί με την μπάντα του Αλέκου Ζώρα.
Το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Αυγούστου την ατζέντα της γιορτής συνθέτουν παραδοσιακές συνταγές, μουσική, χορός και τραγούδι, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη προσφέροντας στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία.
Διδασκαλία χορωδίας: Αντώνης Κωνσταντινίδης
Λαϊκή κομπανία: Μάκης Στεργιούδης μπουζούκι, Αντώνης Κωνσταντινίδης κιθάρα, τραγούδι, ΜαρινέλαHertug βιολί, Βάσω Λάγαρη ακορντεόν, Αλέκος και Μαρία Αρβανίτη, τραγούδι, Μαρία Χαριστού κρουστά.
Ραψωδίας κείμενα ερμηνεύουν: Αφηγητής – Τσιτσάνης: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας, Ζωή Τσιτσάνη: Μελπομένη ΧριστολιάκουΕλίζα: Χριστίνα Παυλίδου
Επιμέλεια σκηνικού διακόσμου: Μαγδαληνή Βενιωτά
Κείμενο, σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας
ΝΠ Δήμου Πολυγύρου Αριστοτέλης