powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Με επιτυχία η 33η Γιορτή Μανιταριού στον Ταξιάρχη

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 στον Ταξιάρχη, στην 33η Γιορτή Μανιταριού, εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη και εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Μορφωτικού – Πολιτιστικού
– Αθλητικού - και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Η κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη αποδείχθηκε πραγματικά μικρή για να χωρέσει όλους τους επισκέπτες, που από νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο ορεινό Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Πολυγύρου.
Χιλιάδες μερίδες φαγητού με μανιτάρια, διαφορετικά μαγειρέματα από σεφ, άφθονο κρασί, χορός, τραγούδι και πολλά χαμόγελα είναι ο απολογισμός της Γιορτής Μανιταριού. Μανιταρόπιτες, ψητά, λιαστά, τηγανιτά μανιτάρια, και άλλα μανιταροεδέσματα προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις.
Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, ο Λαογραφικός Όμιλος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου ενώ το γλέντι κορυφώθηκε με την μπάντα του Αλέκου Ζώρα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Δημήτριος Ζαγγίλας, η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου, η Πρόεδρος του τοπικού Ταξιάρχη Φαίη Μπόλματη, και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας Στυλιανός Βαλιάνος.
Σήμερα Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Αυγούστου 2016 την ατζέντα της 2η γιορτής ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ συνθέτουν, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, από τις 18:30, παραδοσιακές συνταγές, μουσική, χορός και τραγούδι, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη προσφέροντας στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία.