powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Παύλος Καγιαλής ο αθλητής που ξεκίνησε από τον Ν.Μαρμαρά (Πόρτο Καρράς) και κινηγά το μετάλλιο στο Ρίο μαζί με τον Παναγιώτη Μάντη την ιστιοπλοΐα στα 470.


Στην 5η κούρσα σήμερα 12-8 ώρα 19.05 τερμάτισαν στη 13 θέση ,4η θέση της γενικής κατάταξης Η 6η κούρσα  αναβλήθηκε (Κυριακή μετά 19.15 η 6-7-8 κούρσα)
Ανέβηκαν στην τριάδα των μεταλλίων. Σήμερα ώρα 19:05 Μάντης Παναγιώτης / Καγιαλής Παύλος - 470 (5η, 6η ιστιοδρομία)
Ο Παύλος Καγιαλής   μεγάλωσε στη Χαλκιδική στον Ν.Μαρμαρά, όπου οι γονείς του εργάζονταν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς». "Ξεκίνησα από την  Χαλκιδική (optimist ), είδα κάτι σκαφάκια εκεί μέσα και σκέφτηκα να πάω εκεί. Μεγάλωσα στην Χαλκιδική, αλλά μετά λόγω
καταστάσεων, κατέβηκα στην Αθήνα, 18-19 χρονών και έμεινα."  Αθλητικός μετανάστης, όπως  λέει ό ίδιος .  


Φωτο από protothema.gr
Ο Παναγιώτης Μάντής  από την άλλη, μεγάλωσε στις γειτονιές του Υμηττού και αφού περιηγήθηκε σε διάφορα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, κατέληξε στη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Μάλιστα πριν από χρόνια ξεκίνησαν ως αντίπαλοι: ο Παύλος υπήρξε αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ενώ ο Παναγιώτης του Ναυταθλητικού Συλλόγου Πειραιά. 

Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών έφερε το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η ημέρα ξεκίνησαν τις κούρσες τους με πρωτιά και στη συνέχεια ανέβηκαν στην τριάδα των μεταλλίων.
Οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής πήραν την 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία, την 5η θεση στην 4η κι έτσι ανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τους Κροάτες, Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα και τους Αυστραλούς, Γουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ.

Παύλος Καγιαλής Γεννήθηκε στις στις 14/07/1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Χαλκιδική απ' όπου ξεκίνησε και την Ιστιοπλοΐα όταν είδε κάτι σκαφάκια στη θάλασσα. Μετά στα 18 του κατέβηκε στην Αθήνα.
Από το 2008 αρχίζει την κοινή του πορεία με τον Παναγιώτη Μάντη. 
  • Οι μεγαλύτερες διακρίσεις τους2010: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
  • 2013: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
  • 2014: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
  • 2015: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Το ΡΙΟ 2016 είναι οι πρώτοι τους Ολυμπιακοί Αγώνες.

Παναγιώτης Μάντης 
Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1981. 
Μπήκε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας σε ηλικία 8 ετών και ασχολήθηκε με την κατηγορία Optimist στο Ν.Ο.Τ.Κ. 
Το 1994 μεταγράφεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς και μετά τα optimist ασχολείται ενεργά με την κατηγορία 420, όπου και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος. 
Στη συνέχεια, με την Ολυμπιακή κατηγορία 470. 
Το 2001 και το 2002 στην κατηγορία νέων ανδρών κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470. 
Από το 2008 ξεκινά την κοινή του πορεία με τον Παύλο Καγιαλή. 

@sn. Ενημέρωση και από την Νικητιανή Βασιλική Κασσανδρινού  μητέρα της πρωταθλήτριας του Ν.Ο.Θ.  Μαρίας Μπόζη ( αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νέων  και  χάλκινο στο ευρωπαϊκό.2015 χάλκινο μετάλλιο   στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κίελο της Γερμανίας 2016 στην κατηγορία 470 junior),  συναθλητές με τον Καγιαλή


Η Ελλάδα ζητά από τη ΔΟΕ να αγωνιστούν στο Ρίο Μπόζη και Κλωναρίδου