powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Μια έκπληξη στη Νικήτη!

Μερικές φορές συμβαίνουν αναπάντεχα γεγονότα που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το ελληνικό καλοκαίρι. Αν κατηφορίσεις τον κεντρικό δρόμο της Νικήτης θα συναντήσεις δυο έρημες, παλιές μεγάλες αποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού. Πολλές φορές αναρωτιέσαι γιατί ρημάζουν έτσι, χρόνια τώρα.Στη μία από τις δύο όμως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες κάτι πραγματικά όμορφο, που δίνει ελπίδα για την αξιοποίηση τους. Μια έκθεση που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παραθεριστών, των ντόπιων και των περαστικών.



Ο Δήμος Σιθωνίας με την πολύτιμη συνεργασία και το κύρος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (Α.Π.Θ.)» από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στην παραλία της Νικήτης.
Με την έκθεση αυτή, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με θεματική τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των πέντε μεγάλων μουσείων της πόλης, γνωστής ως «Κίνηση των 5Μ».
Η έκθεση στηρίζεται στο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. που περιλαμβάνονται στο Ψηφιακό Αρχαίο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.). Περιλαμβάνει επτά ενότητες οι οποίες συνθέτουν ένα οπτικό ταξιδιωτικό αφήγημα με επίκεντρο τους διαχρονικούς τόπους του ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε  να έχουν τη  ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολεία της περιοχής.




πριν στο ξεκίνημα