powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

ΕΛ.ΑΣ Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες και νοικιαζόμενα δωμάτια στην Χαλκιδική

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεσσαλονίκη, 10 Αυγούστου 2016
Συνελήφθησαν τα 3 μέλη της οργάνωσης ενώ αναζητείται το τέταρτο μέλος Επιπλέον στην δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται 3 ακόμη άτομα Εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εισέρχονταν από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα τη στιγμή που οι ένοικοι κοιμόταν Αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ
Εξακριβώθηκε στο πλαίσιο συστηματικής και αναλυτικής
έρευνας του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, η εγκληματική δράση τετραμελούς ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές σε εξοχικές κατοικίες και νοικιαζόμενα δωμάτια σε περιοχές της Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (09-08-2016) το βράδυ στην Χαλκιδική, τα 3 μέλη της οργάνωσης , ηλικίας 17, 30 και 49 ετών, ενώ αναζητείται το τέταρτο μέλος της οργάνωσης, ηλικίας 52 ετών, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος .
Επίσης στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα δρώντας τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχική δομή και καταμερισμό «ρόλων» μεταξύ των μελών της, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Πιο αναλυτικά η 30χρονη αρχικά εντόπιζε τις οικίες - στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Κασσανδρείας και ακολούθως ο 52χρονος εισέρχονταν σε αυτές κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, τη στιγμή που οι ένοικοι κοιμόταν και αφαιρούσε κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούσε με τον 17χρονο σε τρίτους, για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, ενώ ο 49χρονος αναλάμβανε την μεταφορά των υπόλοιπων μελών, καθώς και την εποπτεία των χώρων έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».
Από την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, σε περιοχές της Κασσ α νδρεία ς Χαλκιδικής, διέπραξαν κλοπές σε 8 εξοχικές κατοικίες και ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ενώ ενέχονται σε ακόμη μία περίπτωση απόπειρας κλοπής από ενοικιαζόμενη κατοικία .
Η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες.
Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα ο 52χρονος με τον 17χρονο πούλησαν κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα - tablet ) σε 46χρονη υπήκοο Αλβανίας και σε 2 ημεδαπούς ηλικίας 22 και 28 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Στην κατοχή των 3 μελών της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.