powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ανακοίνωση του Δήμου Νέας Προποντίδας για την Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα

Μετά τη σύγχυση και τις διαμαρτυρίες από εμπόρους και μικροπωλητές για την έναρξη της Εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: 
Σύμφωνα με το Νόμο 4264/2014 εδώ και το  Άρθρο 26 που αφορά ειδικότερα θέματα υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου ισχύει:
"Για τη συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με
την ευκαιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών, σε παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις και ζωοπανηγύρεις που τελούνται μία φορά το χρόνο, σε πασχαλινές και σε χριστουγεννιάτικες αγορές, απαιτείται άδεια.
 Η ισχύς των αδειών αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει για τις εμποροπανηγύρεις των θρησκευτικών ή επετειακών εορτών τις πέντε (5) συναπτές ημέρες, για τις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις και ζωοπανηγύρεις που τελούνται μία φορά το χρόνο τις επτά (7) συναπτές ημέρες, για τις πασχαλινές αγορές τις δέκα (10) συναπτές ημέρες και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τις δεκαπέντε (15) συναπτές ημέρες. Η άδεια χορηγείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφαίνεται και για τη διάρκεια ισχύος της εντός των ορίων του προηγούμενου εδαφίου. ''
Σύμφωνα με τα παραπάνω και με την αρ. απόφασης 621/2016 και τις 678/2016 και 679/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, το Δημοτικό Συμβούλιο χορηγεί άδεια συμμετοχής στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, με ισχύ επτά συναπτών ημερών από την 29/8/2016 μέχρι και την 4/9/2016.

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς