powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ενωτική Κίνηση Ανατροπή στον Πολύγυρο Καταγγελία για 'παρατυπίες' ίσως προς 'εξυπηρέτηση' φίλων του προέδρου.. στο πανηγύρι της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου Δελτίο Τύπου -Καταγγελία
Ο κ. Γ. Καγιακεϊσίδης Πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης έχει ξεφύγει τελείως!
Το φετινό καλοκαίρι η Μεταμόρφωση, ζει νέα ήθη και έθιμα. Κόντρα στην πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου και τη θέληση
της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, ο πρόεδρος της κοινότητας Μεταμόρφωσης κ. Καγιακεϊσίδης αρνείται να κλείσει τον κεντρικό κάθετο δρόμο του χωριού, για τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού, όπως γίνονταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Η Ενωτική Κίνηση και στην πρόσφατη επίσκεψη της στο τοπικό συμβούλιο παρουσία δεκάδων κατοίκων, δια της σαφέστατης δήλωσης του επικεφαλή Τάσου Κανταρά, στήριξε το εύλογο αίτημα, το οποίο έχει ευεργετικές συνέπειες για την αγορά και την εν γένει οικονομική κίνηση της περιοχής. 
Ο κ. Καγιακεϊσίδης έχοντας την κάλυψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί του. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις. 
Συνέχισε να αγνοεί το αυτονόητο. Πιθανόν θέλοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων φίλων του. Όμως είχε μπροστά του να λύσει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. 
Το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης και την Εκκλησία. Και εδώ δεν είναι παίξε –γέλασε. Έφερε το θέμα ως παράκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 29/7, χωρίς να το πάει στο τοπικό το οποίο είχε άλλη απόφαση. Το δημοτικό συμβούλιο εκείνη την ώρα είχε ολοκληρωθεί και το θέμα που έβαζε, δεν ανήκε στα τακτικά και έκτατα θέματα. 
Ο δήμαρχος, αν και στην αρχή αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη, στην πέραν του συμβουλίου χρονική διάρκεια της αποχώρησης κάλεσε και την αντιπολίτευση να συμφωνήσει, επικαλούμενος άρθρο του κώδικα που δίνει την δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο να παρακάμψει την γραφειοκρατική διαδικασία του Π.Σ και της Αστυνομίας. 
Η Ενωτική Κίνηση έβαλε ως αδιαπραγμάτευτο όρο η απόφαση να αφορά και τα υπόλοιπα τριήμερα (Παρασκευή –Σάββατο –Κυριακή) του Αυγούστου, για να συμφωνήσει. Στην πρόταση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, συμφώνησε εκείνη τη στιγμή και ο Δήμαρχος.
Και ενώ όλοι περιμέναμε να κλείσει ο δρόμος για τις συγκεκριμένες μέρες, ο κ. Καγιακεϊσίδης θεωρώντας μάλλον τον εαυτό του πολύ έξυπνο, κυκλοφόρησε επί της ουσίας πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία φαίνεται πως συμφώνησε και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, έτσι ώστε όπως βολεύει τον ίδιο, ο δρόμος να κλείσει μόνο για το πανηγύρι και όχι το υπόλοιπο διάστημα που είναι το επίμαχο.
Σε διαμαρτυρία μας προς το δήμαρχο κ. Ζωγράφο, ότι η απόφαση δεν ισχύει η τουλάχιστον όσο μας αφορά δεν έχει την σύμφωνη γνώμη μας, δεσμεύτηκε να κάνει αύριο ορθή επανάληψη. Περιμένουμε να το κάνει (κρατώντας προς το παρόν και τις ευθύνες αυτών που την συνέταξαν), αλλά ανεξαρτήτων όλων αυτών και των ευθυνών, επειδή η συκοφαντία όσο κι αν μένει έχει και κοντά ποδάρια, εμείς θα θέλαμε ως ΑΝΑΤΡΟΠΗ να απονείμουμε στον κ. Καγιακεϊσίδη το φετινό Α΄ Βραβείο της Ατελείωτης Βλακείας. Το αξίζει! Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι στους αγαπητούς κατοίκους της Μεταμόρφωσης- Βόζινας. 
Γραφείο Τύπου της «Ενωτικής Κίνησης Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου»