powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Καλώς Ανταμωθήκαμε...” στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Από τα μεγαλύτερα γεγονότα στη Βόρειο Ελλάδα στο χώρο των Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών είναι πλέον το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Καλώς Ανταμωθήκαμε...” στο Δήμο Νέας Προποντίδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού
του Δήμου Νέας Προποντίδας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Ν.Τρίγλιας.
Πάνω από 40 χορευτικά συγκροτήματα και περισσότεροι από 850 χορευτές και χορεύτριες πήραν μέρος σε μια βραδιά γεμάτη Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και Χορό.
Χορευτικά συγκροτήματα από το Δήμο Νέας Προποντίδας, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Καβάλα ανταμώσανε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, σε μια γιορτή για τη λαϊκή μας Παράδοση και τον Πολιτισμό.
Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο έχει και μία θεματική ενότητα και είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους ή κοινωνικές ομάδες.
Το 2015 ήταν αφιερωμένο στον κ. Σωτήριο Σαπουντζή που δεν είναι πια κοντά μας και πρόσφερε τα μέγιστα στην Παράδοση του τόπου μας, τον Πολιτισμό και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τις ιδέες και το έργο του.
Φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2016 ήταν αφιερωμένο στους αγωνιστές της ζωής που με το πάθος τους και τη δίψα να βγουν από την απομόνωση δίνουν αυτοί και οι γονείς τους καθημερινό αγώνα. Πρόκειται για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και εκπροσωπήθηκαν στο Φεστιβάλ από τον Α.Σ.ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης “Ο Φίλιππος” όπου χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Φυσικά απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού και όλων των χορευτών και χορευτριών και μας συγκίνησαν όλους με το πάθος τους και την αγάπη τους για το χορό.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Καρράς αφού απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Α.Σ. ΑΜΕΑ “ Ο Φίλιππος” κ. Στέφανο Φασιά και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, τόνισε πως στο Δήμο Νέας Προποντίδας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και υποστήριξη στα  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και αυτό το αποδεικνύει η ύπαρξη δύο Ειδικών Σχολείων στο Δήμο μας. Επίσης έχουν δημιουργηθεί πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών εκ των οποίων τα δύο είναι ΚΔΑΠ για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ, τους εθελοντές και εθελόντριες και ευχαριστούμε τα χορευτικά συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος                                                        

Εμμανουήλ Καρράς