powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Έκθεση ζωγραφικής ‘Τοπία και πρόσωπα της Νικήτης' στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Νικήτης απ΄την Ναταλία Θωμαΐδη

Η γνωστή εικαστικός Ναταλία Θωμαΐδη παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης την μεγάλη της αναδρομική έκθεση ‘Τοπία και πρόσωπα της Νικήτης’
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952.
 Ο Πατέρας της πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη το 1924,
 η μητέρα της κατάγεται κατα το ήμισυ από Κωνσταντινούπολη και κατα το άλλο από Βέροια. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και πνευματικό τέκνο των μεγάλων δασκάλων της ζωγραφικής και της μοντέρνας ελληνικότητας Νίκου Νικολάου και Γιάννη Μόραλη. 
Δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη Εργαστήριο Σχεδίου Ζωγραφικής όπου προετοιμάζει τους υποψηφίους Αρχιτεκτονικής και καλών τεχνών. 'Eχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και Γερμανία και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές. Αγιογράφησε ναούς στο Πήλιο, διακόσμησε πολλούς εσωτερικούς χώρους , έκανε αρχιτεκτονικά σχέδια σε κατοικίες στον Διάπορο της Σιθωνίας, Τη Νικήτη τη γνώρισε το 1975 αναπαλαίωσε το σπίτι του Τηλέμαχου Καζάνη στο παλιό χωριό όπου και κατοικεί. 
Η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής στην Νικήτη που αγάπησε και στούς ανθρώπους της.
 Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 και 20:30-22:30