powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Θεμελίωση Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας - Επίσκεψη Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων στο Βιολογικό Σταθμό

Η θεμελίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στις 10:30 το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, του Προέδρου του Δημοτικού
Συμβουλίου, Ι. Σιμώνη, Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ανθεμούντα, Α. Λακρού, Δημοτικών Συμβούλων και του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Γαλάτιστας. Το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση με προϋπολογισμό 4.300.000 ευρώ, που με την παράδοσή της θα αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την εκγύμναση των νέων της περιοχής αλλά και για τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα των κλειστών γυμναστηρίων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αποτελείται από τρεις χώρους (κτίριο υποδοχής-εισόδου, κυρίως κτίριο με αίθουσα αθλοπαιδιών και κερκίδες και κτίριο αποδυτηρίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων) χωρισμένα μεταξύ τους με κατασκευαστικό-αντισεισμικό αρμό.
Στον ίδιο χώρο, αμέσως μετά, θα γίνει ο αγιασμός των δύο καινούριων απορριμματοφόρων, που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πολυγύρου, με χρηματοδότηση 290.000 ευρώ από το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015». Πρόκειται για ένα μικρό, χωρητικότητας 5 m3, και ένα μεγάλο, χωρητικότητας 16 m3, τα οποία έχουν ενισχύσει το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Γαλάτιστας και εξυπηρετούν την περιοχή από τις αρχές Ιουνίου.
Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, ο Δήμαρχος Πολυγύρου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες του θα επισκεφθεί τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός Γαλάτιστας), όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν έργα για την αναβάθμισή της προϋπολογισμού 2.929.860 ευρώ. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε ο φθαρμένος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του και εγκαταστάθηκε νέος με σκοπός την συμμόρφωση της ποιότητας εκροής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση (άρδευση) των επεξεργασμένων λυμάτων.
Τέλος στις 11:00 π.μ. ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα στο Αγάπειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας.