powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

RIO, Iστιοδρομία 470 Πορεία μεταλλίου Μάντης-Καγιαλής (o Καγιαλής ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα από τον Ν.Μαρμαρά Πόρτο Καρράς )

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκαν ξανά οι Μάντης – Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση και της 7ης ιστιοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και οι ελπίδες για μετάλλιο άρχισαν να είναι πιο ρεαλιστικές από ποτέ.
Το ελληνικό πλήρωμα των 470, που βρίσκεται στην Βραζιλία
πραγματοποίησε δύο αγώνες την Κυριακή αντί για τρεις που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, αφού η 8η αναβλήθηκε λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών (υπάρχει αρκετή ζέστη και πλήρη άπνοια σήμερα στο Ρίο).
Στην 6η ιστιοδρομία τερμάτισαν στην 9η θέση, αλλά στην 7η ξεκίνησαν πολύ καλά. Μέχρι και την δεύτερη σημαδούρα ήταν 2οι, στην συνέχεια υποχώρησαν και τελικά τερμάτισαν 5οι. Ωστόσο με τους συνολικά 14 βαθμούς ποινής που πρόσθεσαν την Κυριακή, έφτασαν στους 45 συνολικά μετά από 7 ιστιοδρομίες και πετώντας τους 13 της χειρότερής τους εμφάνισης στην 5η ιστοδρομία, ξανανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 32 καθαρούς βαθμούς ποινής.
Αντιθέτως, το γαλλικό πλήρωμα έκανε στην 7η ιστιοδρομία την χειρότερή του εμφάνιση καθώς τερμάτισε 14ο και είναι αυτοί οι βαθμοί που πετά, ώστε να φτάσει τους συνολικά 50 και καθαρά 36 για την 4η θέση. Στην 2η θέση είναι η Αυστραλία με 35 συνολικούς και 27 βαθμούς ποινής και πρώτη με σχετική διαφορά ασφαλείας η Κροατία με 18 συνολικούς και 14 καθαρούς.
Οι δύο ιστιοπλόοι αν και πατάνε στο βάθρό αυτή τη στιγμή, εμφανίστηκαν συγκρατημένοι ενόψει της συνέχειας. «Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές, για αυτό και αναβλήθηκε η μία σημερινή ιστιοδρομία, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Το σημαντικό είναι να έχουμε σταθερότητα. Σήμερα θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, ειδικά στην τελευταία ιστιοδρομία. Ήμασταν 2οι αλλά τερματίσαμε 5οι, δεν θα το πω όμως με θέσεις αλλά με βαθμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε επιπλέον τρεις πόντους που σημαίνει δυο θέσεις στην medal race. Ελπίζουμε να διατηρηθούμε εκεί για να μην κυνηγάμε εμείς τους άλλους όπως σήμερα ο Βύρωνας (Κοκκαλάνης) στην medal race αλλά να μας κυνηγούν αυτοί, και να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου που γνωρίζουμε ότι περιμένει πολλά από εμάς».
Σε σχέση με τις εναπομείνασες κούρσες ανέφεραν: «Έχουμε πλέον την εμπειρία αλλά είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και στην λεπτομέρεια μπορεί να κριθούν πολλά. Σήμερα για παράδειγμα οι Βρετανοί δεν πήγαν καλά. Άλλοι ακυρώθηκαν στην εκκίνηση. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.
 Μένουν άλλες τρεις κούρσες, όλες την Δευτέρα εκτός και αν υπάρξει κάποια νέα αναβολή και χρησιμοποιηθεί και η ημέρα ξεκούρασης της Τρίτης. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά και να συνεχίσουμε βασικά να αφήνουμε από πίσω αυτούς που μας κυνηγούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά θέλουμε να κρατάμε χαμηλά την μπάλα και να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Το παν είναι να βγαίνουμε από τους αγώνες με τους μικρότερους δυνατούς βαθμούς ποινής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε…».