powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα , ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την.....μάνα που σας γέννησε !

Πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και Θανάσης Πετράκοςαιφνιδιαστικά, πέταξαν φυλλάδια στη Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων
Γιώργος Αλεξάτος : Καλή η ενέργεια των συντρόφων της ΛΑΕ να πετάξουν στη Βουλή τρικάκια με κείμενο του Σαραμάγκου. Μόνο που τα κείμενα που επιλέγουμε τα σεβόμαστε. Δεν τα λογοκρίνουμε. 
Αν δεν θέλουμε αναφορά στην "πουτάνα τη μάνα", βρίσκουμε άλλο κείμενο. Δεν βάζουμε αποσιωπητικά.
Πρόκειται για παραδοσιακή λαϊκή έκφραση πολύ συνηθισμένη
στην Ιβηρική, που ασφαλώς έχει ξεκάθαρα ρίζες στην υποτιμημένη θέση της γυναίκας. Θα τη διάβαζα χωρίς να δυσφορήσω σε κείμενο όπως αυτό του Σαραμάγκου, γνωρίζοντας την προέλευση και τη χρήση της, αλλά ούτε θα την έγραφα ούτε θα την υπερασπιζόμουν.

Γιώργος Αλεξάτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Αλεξάτος
Γέννηση1956
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Ο Γιώργος Αλεξάτος (1956-) είναι Έλληνας συγγραφέας, ιστορικός και λογοτέχνης. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1956 και από τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα. Κατά καιρούς έχει ζήσει και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει τελειώσει 7τάξιο νυχτερινό γυμνάσιο, εργαζόμενος ως οικοδόμος, και έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος, εκδότης κ.λπ. Έχοντας ενταχθεί από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας στην αριστερά, υπήρξε μέλος του Κ.Σ. του Ρήγα Φεραίου και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Εσωτερικού /ΑΑ - ΑΚΟΑ, της ΕΝΑΝΤΙΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πρωτοβουλίας των 1000. Συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, από την ίδρυσή της, το 2015.

Ζοζέ Σαραμάγκου

Ζοζέ (Ιωσήφ) ντε Σόζα Σαραμάγκου (José de Sousa Saramago16 Νοεμβρίου 1922 - 18 Ιουνίου 2010), ήταν Πορτογάλος συγγραφέαςποιητήςσεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα έργα του, μερικά από τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αλληγορικά, γενικά παρουσιάζουν ανατρεπτικές όψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο Σαραμάγκου κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998. Ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο για την Προάσπιση του Πολιτισμού(Λισσαβώνα, 1992) μαζί με τον Αρμίντο Φρέιτας-Μαγκαλιάες και άλλους. Ζούσε στο νησί Λανθαρότε τωνΚανάριων Νήσων της Ισπανίας.