powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Τη Χαλκιδική επισκέφτηκε επιχειρηματική αποστολή του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μουδανιών Τουρκίας

Επιχειρηματική αποστολή από τα Μουδανιά της Τουρκίας στη Χαλκιδική - Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας & Αδερφοποίηση μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων
Τη Χαλκιδική επισκέφτηκε επιχειρηματική αποστολή του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μουδανιών Τουρκίας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο
Επιμελητηρίων, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας στους τομείς του Τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της συμμετοχής σε προγράμματα, με συνεχή επικοινωνία των δύο Επιμελητηρίων.
Η τουρκική αποστολή, επισκέπτεται τη Χαλκιδική σε συνέχεια της αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Μουδανιά της Τουρκίας, έπειτα από πρόσκληση του εκεί Επιμελητηρίου, από τις 12 έως τις 16 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Την Τουρκική αποστολή, η οποία αποτελούνταν από 24 άτομα, συνόδευε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κο EMİR ALİ USTA, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εκεί Επιμελητηρίου, ο κος HÜSEYİN KARA πρώην Δήμαρχος Τρίγλιας καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου παραγωγής και μεταποίησης της ελιάς.
Η άφιξη της τουρκικής αποστολής, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Νέα Μουδανιά, όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος, Γιώργος Γκιλής και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. 
Η Τουρκική αντιπροσωπεία κατά την μέρα της άφιξής της περιηγήθηκε στην αγορά των Νέων Μουδανιών και επισκέφτηκε την εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος.
Η δεύτερη μέρα της παραμονής της, περιλάμβανε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Νέας Προποντίδας και συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, ενώ το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας συνεχιζόταν με την επίσκεψη στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Ν. Μουδανιών, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέων Μουδανιών, στο Σπήλαιο Πετραλώνων και στη Νέα Τρίγλια στο Λαογραφικό Μουσείο Του Συλλόγου Τριγλιανών.
Η τρίτη ημέρα , Κυριακή, περιλάμβανε περιήγηση στο πρώτο πόδι της Κασσάνδρας, ενώ την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα παραμονής της Τουρκικής αντιπροσωπείας στην Χαλκιδική , η αποστολή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυγύρου και συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, συνάντηση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου και εκδήλωση για την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων .
Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, τα δύο Επιμελητήρια επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν στενή συνεργασία για να συνεργαστούν, με προοπτική την αδελφοποίησή τους, για να συνεισφέρουν από κοινού στην ενδυνάμωση των οικονομικών, τεχνολογικών, πολιτιστικών και ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των περιφερειών των δύο Επιμελητηρίων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής, τόνισε κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ότι η συνεργασία των ελλήνων επιχειρηματιών με επιχειρηματίες της γείτονας χώρας, ανοίγει νέο επιχειρηματικό δρόμο. Τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ιδιαίτερα αυτών της Χαλκιδικής, διακρίνονται για την ποιότητά τους και τις υψηλές προδιαγραφές. Υπάρχουν αρκετοί τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μπορεί να προκύψει όφελος και για τις δύο χώρες. Ιδιαίτερα με την κατάσταση που διέρχονται οι επιχειρήσεις και η χώρα μας με την οικονομική κρίση, η αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας των δυο Επιμελητηρίων στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος είναι επιβεβλημένη.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου των Μουδανιών κ. EMİR ALİ USTA, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την πολύ ζεστή φιλοξενία τους , τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης νέων εμπορικών συμφωνιών μεταξύ επιχειρήσεων της περιοχής του και της Χαλκιδικής. Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου θα επιδιωχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, η οργάνωση συμμετοχών σε εκθέσεις, σε συναντήσεις, σε συνέδρια και ανταλλαγής συναντήσεων και συνεδριών, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας τους στο πεδίο των διεθνών προγραμμάτων . 
Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρευρίσκονταν και ο Εμπορικός Ακόλουθος στο Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κος Mehmet Serkan Buralı.
Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκαν την ευόδωση των σκοπών του πρωτοκόλλου συνεργασίας και αδελφοποίησης που υπέγραψαν. 
Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρώνονταν με την επίσκεψη της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιών ΔΕΑΣ ΑΕ , στο Δημαρχείο Σιθωνίας όπου θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και θα τελείωνε με περιήγηση στο 2ο πόδι της Σιθωνίας.
Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής