powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Πρώτη προσέγγιση της ισπανικής τουριστικής αγοράς από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

Ο Ισπανός τουριστικός συντάκτης, της κορυφαίας εφημερίδας El Munto, Francisco López-Seivane, ένας από τους πιο διακεκριμένους και έμπειρους ταξιδιωτικούς συντάκτες και ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ισπανικού τύπου, πραγματοποίησε τριήμερη παραμονή στην αθωνική και προαθωνική χερσόνησο, ως φιλοξενούμενος επιχειρήσεων – μελών του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.).

Συνδυάζοντας ξενάγηση στην πολιτιστική Θεσσαλονίκη με επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία, ο δημοσιογράφος κατέληξε στην Αμμουλιανή, προκειμένου να ζήσει το καλοκαιρινό μεσογειακό μοντέλο διακοπών που προσφέρεται στο αμμουδερό νησί. Έτσι, στη σκιά του Άθωνα και καταμεσής του αθωνικού κόλπου, ο κ. López-Seivane αναλώθηκε σε γαστρονομικές και θαλασσινές ανακαλύψεις, αλλά και σε νυχτερινές νησιωτικές περιπλανήσεις, καθώς αναμένεται να δημοσιεύσει δύο δισέλιδα αφιερώματα στην εφημερίδα El Mundo και να αναρτήσει άρθρα στο προσωπικό του blog.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μικρό μόνο μέρος σειράς πρωτοβουλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα του μακρόπνοου και μεγαλόπνοου προωθητικού σχεδίου του Π.Ο.Τ., το οποίο το 2017 και το 2018 φιλοδοξεί να δημιουργήσει τα πρώτα πολιτιστικά δίκτυα μεταξύ πόλεων της ιβηρικής, της ιταλικής και της ελληνικής χερσονήσου.
Στόχος μεταξύ άλλων είναι:
– η σταδιακή δημιουργία πολιτιστικών, γαστρονομικών και οινικών σημείων – σταθμών στις τρεις μεσογειακές χερσονήσους της Ευρώπης,
– η ανταλλαγή τουριστικών ρευμάτων και
– η εν γένει προώθηση του ενός προορισμού στον άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το Mount Athos Area KOUZINA 2017 (15/05 – 15/06) είναι αφιερωμένο στην ισπανική κουζίνα και τελεί μεταξύ άλλων υπό την αιγίδα κορυφαίου ισπανικού γαστρονομικού φορέα, ενώ Ισπανός chef αναμένεται τον Ιούνιο στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργήσει μεσογειακά πιάτα της ισπανικής κουζίνας σε συνεργασία με την επικεφαλής chef του φεστιβάλ, Ντίνα Νικολάου.
Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον Π.Ο.Τ. με τη συνεργασία και την οικονομική υποστήριξη του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Γαλλίας – Ισπανίας.
Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για το Mount Athos Area Kouzina 2017