powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Άδειες πήρε, τον Μπέο τον ρώτησε;

Παρεμβάσεις για καφετέρια που έχει τραπεζοκαθίσματα στη  χερσαίας ζώνη του λιμανιού που είναι υπεύθυνος  ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου  ( @sn και η διαχείριση των λιμανιών στον τόπο μας ;;;)
Για χάρη ενός... κοντέινερ, ο Δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος έχουν μπλεχτεί σ’ ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων, απειλών και καταγγελιών.
Οπως φαίνεται, το κοντέινερ είναι απλώς η βιτρίνα της ιστορίας
και πίσω απ’ αυτό κρύβεται ποιος θα κάνει κουμάντο στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης του Βόλου.
Ολα άρχισαν με την τοποθέτηση ενός κοντέινερ σε χώρο δίπλα στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι απ’ το Πανεπιστήμιο, εκεί που διατηρεί καφετέρια ένας επιχειρηματίας της πόλης.
Η συγκεκριμένη καφετέρια έχει τραπεζοκαθίσματα και στον χώρο του πάρκου και το κοντέινερ αποσκοπούσε στο να εξυπηρετεί τους υπαλλήλους του καταστήματος για να μην πηγαινοέρχονται ώς το μαγαζί.
Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ), που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού (στην οποία ανήκει το πάρκο), προκειμένου να πάρει τη σχετική άδεια εγκατάστασης.

Ο οργανισμός τον ενημέρωσε πως δεν είναι αυτός υπεύθυνος για την άδεια εγκατάστασης, αλλά μόνο για την άδεια παραχώρησης χρήσης, πράγμα που θα γινόταν αν ο επιχειρηματίας ακολουθούσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες:

► άδεια από την αρχιτεκτονική επιτροπή της Περιφέρειας,

► άδεια και έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Βόλου που υπάγεται στον δήμο και

► η βασική άδεια εγκατάστασης από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», οι διαδικασίες αυτές ακολουθήθηκαν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, έως ότου έκανε την εμφάνισή του ο εν αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Με συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό έκανε λόγο για ένα «σάπιο πολιτικό σύστημα» που διαχειρίζεται την έκδοση των αδειών.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε έκπληξη σε κάποιους, καθώς ο εν αργία δήμαρχος δεν φαίνεται να έχει -φανερά τουλάχιστον- συμφέροντα στην περιοχή, εκτός και αν η παρέμβασή του ήταν μια συνηθισμένη παρέμβαση ενός ανθρώπου που, σύμφωνα με όσα λέγονται στον Βόλο, αρέσκεται στο να δημιουργεί παντού θέμα με την παρουσία του -συνοδεία πολλές φορές «οπαδών» του-, «ξεχνώντας» πως βρίσκεται σε αργία.

Οπως φαίνεται όμως η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί.

Ο ιδιοκτήτης του κοντέινερ κατήγγειλε στον ΟΛΒ και στη συνέχεια στον εισαγγελέα ότι δέχθηκε απειλές, τύπου «θα σ’ το κάψω» (σ.σ. το κοντέινερ), από ανθρώπους του Βόλου που δραστηριοποιούνται στη νύχτα.

Σε συνέντευξή του στη συνέχεια σε τοπικό σταθμό, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπήρξε μια κατάσταση που δεν μπορέσαμε να την κατανοήσουμε. Ξαφνικά υπήρξε μια επιθετικότητα, γιατί τοποθετήθηκε, πώς έγινε και ποιος το έκανε. Από την πλευρά του δήμου υπήρχε μια στάση την οποία δεν κατανοώ, αλλά από τα δείγματα που έχω ανησυχώ ότι στην πόλη αρχίζει να επικρατεί μια λογική εκβιαστική και “Καμόρα”, όταν ακούγονται εκφράσεις “θα σ’ το κάψω” κ.λπ.».

Η αναφορά του κ. Σταυριδόπουλου στον Δήμο Βόλου δεν ήταν τυχαία, καθώς φαίνεται πως υπήρξαν πιέσεις προς συγκεκριμένη υπάλληλο της πολεοδομίας για την άδεια που έδωσε στον επιχειρηματία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε έντονα το ζήτημα της ανάκλησής της.

Μοιράζει χιλιάρικα
Πολλά ΜΜΕ του Βόλου παρουσιάζουν τον Αχχιλέα Μπέο ως τον... αιρετό δήμαρχο της πόλης, ξεχνώντας είτε ηθελημένα 
είτε από φόβο (;) πως βρίσκεται σε αργία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ





]
Και γι’ αυτά όμως είχε απάντηση ο εν αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος βγήκε και πάλι στα τοπικά μέσα, δηλώνοντας τα εξής:

«Κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες των “πικραμένων” πολιτικών νταβατζήδων αυτής της πόλης, με την ενεργοποίηση όλων των “εργαλείων” που διαθέτουν, σε μια απέλπιδα και μάταιη, πάντως, προσπάθεια να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά, με αστήρικτες, αναπόδεικτες και σε κάθε περίπτωση ασύστολα ψευδείς “καταγγελίες” περί άσκησης πιέσεων και εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών, ιδιαίτερα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

»Μάλιστα έχουν επιστρατεύσει και κάποιους, που λόγω προτέρου βίου θα περιμέναμε να τιμούν τα παντελόνια που φέρουν, και που δίκην “Κατίνας της γειτονιάς”, και με περισσό θράσος, περιφέρονται δεξιά κι αριστερά, αφήνοντας δήθεν αιχμές και υπονοούμενα για πράξεις που χρήζουν εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας.

»Με τη δήλωσή μου αυτή, και για να κλείσει οριστικά αυτό το άθλιο, χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα, εγχείρημα, καλώ τον κάθε επιχειρηματία και απλό πολίτη, που είτε ο ίδιος είτε έχει αντίληψη για κάποιον άλλο, θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα έκνομης συμπεριφοράς από οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο ή υπάλληλο του δήμου, να το καταγγείλει, επώνυμα και με στοιχεία, στο γραφείο δημάρχου και στην Εισαγγελία, και μάλιστα πριμοδοτώ την ενέργειά του αυτή με το ποσό των 2.000 ευρώ.

»Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί οι θλιβεροί και σαπισμένοι εκπρόσωποι του καταδικασμένου στη συνείδηση του κόσμου συστήματος διαπλοκής, που χρόνια τώρα λυμαίνονταν την πόλη, ότι δεν είμαστε ίδιοι. Για μας μόνη και αποκλειστική στόχευση είναι η προώθηση και η επίλυση των ζητημάτων της πόλης και των πολιτών και όχι το προσωπικό βόλεμα, το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος και η εκμετάλλευση των συμπολιτών μας, όπως χρόνια αυτοί έκαναν και αρκετοί ακόμα και σήμερα κάνουν».

Οι δηλώσεις αυτές γεννούν περισσότερες απορίες.

Ξεπερνώντας τον πληθυντικό ευγενείας (;) που χρησιμοποιεί ο εν αργία δήμαρχος μιλώντας για τον εαυτό του, αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο έχει πάρει τόσο «ζεστά» το θέμα, σε σημείο μάλιστα να μοιράζει... χιλιάρικα σε εκείνους που θα προχωρήσουν σε δημόσιες καταγγελίες.

Ωστόσο ο κ. Μπέος δεν έμεινε μόνο σ’ αυτές και, σύμφωνα με όσα γράφονται στον Βόλο, σήμερα θα προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά του Οργανισμού Λιμένος της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά ΜΜΕ του Βόλου τον παρουσιάζουν ως τον... αιρετό δήμαρχο της πόλης, ξεχνώντας είτε ηθελημένα είτε από φόβο (;) πως βρίσκεται σε αργία.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όμως είναι η εκκωφαντική σιωπή του δήμου της πόλης που δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για το θέμα, γεγονός που οδηγεί στο ερώτημα: ποιος διοικεί τελικά τον Βόλο;

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες με τον κ. Σταυριδόπουλο, πρόεδρο του ΟΛΒ, ο οποίος μας επανέλαβε πως ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του χερσαίου χώρου του λιμανιού αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός που δίνει τις άδειες:

«Ενημερώσαμε τον επιχειρηματία τι πρέπει να κάνει και ποιες άδειες πρέπει να πάρει για το κοντέινερ».

Σε ερώτημά μας γιατί θεωρεί ότι αντιδρά συγκεκριμένα για το θέμα ο κ. Μπέος και κυρίως με ποια ιδιότητα, ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε άγνοια, λέγοντας πως ίσως να το κάνει με την ιδιότητα του «υπερασπιστή της ομορφιάς» του πάρκου.

Κοντέινερ θέλατε; Πάρτε κοντέινερ!