powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Τα ποτά... μπόμπες κατακλύζουν κλαμπ και μπαρ

Κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη που είχαν οι διακοπές στην Ελλάδα για μια εικοσάχρονη Αγγλίδα. Η νεαρή κοπέλα θέλοντας να διασκεδάσει πήγε σε πάρτι με φίλους της, στη Ζάκυθνο όπου περνούσε τις διακοπές της, και κατανάλωσε ποτά τα οποία φαίνεται πως ήταν νοθευμένα. Την επομένη μπορεί
να ήταν μια χαρά, ωστόσο στη συνέχεια αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε… δεν έβλεπε!
Φως στο μυστήριο του τι ακριβώς συμβαίνει έριξε ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δηλώνει πως “γνωστή ουσία που προκαλεί τύφλωση είναι η μεθυλική αλκοόλη ή μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να πετύχουν την νόθευση. 

foto αρχειο
Ειδικότερα, πρόκειται για πολικό υγρό που χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό, διαλύτης, καύσιμο, αλλά και ως επικίνδυνο (αν και απαγορευμένο για τρόφιμα και ποτά) υποκατάστατο της αιθανόλης. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε με διάφορα μείγματα και σαν προωθητικό των βαλλιστικών πυραύλων”. Στις δυνητικές συνέπειες από την κατανάλωσή της συμπεριλαμβάνονται ναυτία, εμετός, πόνος στην κοιλιά, αλλά και τύφλωση, νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα, ακόμα και κώμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά, αφού είναι γνωστό ότι τα ποτά μπόμπες έχουν κατακλύσει την αγορά αλκοόλ της Ελλάδας. Η μαφία του αλκοόλ δεν διστάζει να νοθεύει ποτά ακόμα και με υγρά μπαταρίας, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο τύφλωσης ή και θανάτου για όσους τα πίνουν

Κάθε χρόνο, στην Ελλάδα καταναλώνονται περίπου 4 εκατομμύρια κιβώτια ουίσκι, βότκας και τζιν. Περιέργως, κάθε χρόνο, παρότι ο κόσμος της διασκέδασης, ανεξαρτήτως κρίσης, περιορίζεται, η κατανάλωση των δημοφιλέστερων ποτών, παρουσιάζει μια πτώση της τάξεως του 4% με 5%. Είναι ένα μέρος μόνο από τα νοθευμένα ποτά, τα οποία έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην αγορά.

Για την ακρίβεια, σχεδόν παντού πωλούνται οι λεγόμενες μπόμπες. Η αίσθηση που υπάρχει στους καταναλωτές είναι πως πλέον κανένα νυχτερινό κέντρο δεν είναι ”καθαρό”. Οι συνεχείς αποκαλύψεις για εργοστάσια παραγωγής νοθευμένων ποτών στην Ελλάδα και για φάμπρικες εισαγωγής από γειτονικές χώρες, το επιβεβαιώνουν: 
Η μαφία του αλκοόλ, έχει «καταλάβει» την Ελλάδα… Χαρακτηριστικό του πόσο, είναι ο υπολογισμός του Συνδέσμου Ελληνικών Οίνων Αποσταγμάτων και Ποτών, υπολογίζει ότι μόνο για το τσίπουρο, εισάγονται κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια μπουκάλια νοθευμένου από την Αλβανία!!! «Λογικό», θα σκεφτεί κανείς, εάν υπολογίσει ποια είναι τα κέρδη των καταστηματαρχών. Από κάθε μπουκάλι, το κέρδος είναι το διπλάσιο από τα νόμιμα. Το μίνιμουμ κέρδος, για ένα νοθευμένο και όχι για ένα 100% παραποιημένο ποτό (που είναι άλλο από αυτό που έχει παραγγείλει ο πελάτης) μπορεί να φτάσει και στα 15 ευρώ το μπουκάλι.

Μόλις ένα μήνα πριν το συμβάν στη Ζάκυνθο, περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είχαν κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.