powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Παράταση του πιλοτικού προγράμματος με τα ελικόπτερα στην Κεντρική Μακεδονία

 Κάποια από τα περιστατικά που έχει διακομίσει μέχρι σήμερα το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο παραχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ, ήταν πολύ σοβαρά και βαριά, δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου.
Παρατείνεται η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος με τα ελικόπτερα, για τον τροχονομικό έλεγχο του οδικού δικτύου και τις αεροδιακομιδές σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων, στην Κεντρική Μακεδονία, όπως δήλωσε στο praktoreio-macedonia.gr o
αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
“Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος τροχονομικής επιτήρησης και αεροδιακομιδών θα παραταθεί και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονικης” ανέφερε ο κ. Τόσκας.
“Η συμβολή των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ήταν ουσιαστική. Συνέδραμαν αποτελεσματικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών”.
Με θερμά λόγια για την παράταση του προγράμματος, μίλησε στο “Πρακτορείο 104,9 fm” η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη, τονίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα των αεροδιακομιδών για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
“Είμαστε ευγνώμονες και στα δύο υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, που συνεργάστηκαν για να λειτουργήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά φέτος.
Χαιρόμαστε πάρα πολύ που παρατείνεται το πρόγραμμα. Η Κεντρική Μακεδονία χρειάζεται το ελικόπτερο για τις αεροδιακομιδές.
Η Χαλκιδική, η Πιερία όπως ο Όλυμπος που έχει περιστατικά, ατυχήματα με ορειβάτες.
Ακόμη και σε περιοχές όπως η Καβάλα ή η Θάσος, αντί να ναυλώσουμε πλωτό μέσο που είναι και χρονοβόρα διαδικασία, πολύ πιο γρήγορα θα εξυπηρετούσε το ελικόπτερο.
Χρειάζεται ένα πτητικό μέσο στη Βόρεια Ελλάδα, να εξυπηρετεί και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.”
“ Κάποια από τα περιστατικά που έχει διακομίσει μέχρι σήμερα το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο παραχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ, ήταν πολύ σοβαρά και βαριά, δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου.
Ήταν 10 με 11 περιπτώσεις.
Άλλα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, όμως ο στόχος μας ήταν να απεγκλωβίζουμε ασθενοφόρα από την κίνηση για να είναι ελεύθερα το ίδιο και γιατρούς στα Κ.Υ που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αναγκασμένοι να συνοδεύουν τον ασθενή” συμπλήρωσε η κ. Ματσικούδη.
Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κ. Μακεδονίας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των πολιτών στο νέο αυτό εγχείρημα:
“οι πολίτες ήταν κατενθουσιασμένοι, μόνο θετικά σχόλια ακούσαμε. Και σκεφτείτε ότι επειδή το πρόγραμμα εφαρμόστηκε από τον Ιούλιο, πολλοί δεν το γνώριζαν”.
Στην καθοριστική συμβολή του πιλοτικού προγράμματος είχε αναφερθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β.Ελλάδας, Μιχάλης Καραμαλάκης στο “Πρακτορείο 104.9 fm” και είχε επισημάνει το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για την παράταση της εφορμογής του :
”Τα ελικόπτερα ενίσχυσαν το αίσθημα ασφάλειας και η συμβολή τους ήταν καθοριστική. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωνε και συντόνιζε τις επίγειες δυνάμεις της Τροχαίας. Φέτος εκτιμώ ότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες ήταν καλύτερες. Καταφέραμε σε έναν βαθμό να μειώσουμε την ταλαιπωρία των εκδρομέων” κατέληξε ο κ. Καραμαλάκης.
ΠΗΓΗ: praktoreio-macedonia.gr