powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Επίσκεψη στο γραφείου του Aντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου o κ. Γιάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πολυγύρου, τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Κο Oleksandr Voronin.
Ο κύριος λόγος της επίσκεψης του κου Voronin ήταν για να
ευχαριστήσει προσωπικά και εκ μέρους του Ουκρανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,  προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη  και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Χ. κα Ευγενία Δαρείου για τις ενέργειές  ώστε να γίνει πράξη η φιλοξενία 56 παιδιών με τους συνοδούς τους, από εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, σε παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής.

Συμφωνήσαν για την εκ νέου φιλοξενία παιδιών από τη Ουκρανία και το επόμενο καλοκαίρι.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών δεδομένου του έντονου ελληνικού στοιχείου σε περιοχές της Ουκρανίας.
Συμφωνήθηκε τέλος ότι θα ελιναι σε συνεχή επικοινωνία για το άνοιγμα νέων συνεργασιών και σε άλλους τομείς (πολιτισμό, τουρισμό, παιδεία κλπ).


Προγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών από την Ουκρανία στις Παιδικές Εξοχές της Χαλκιδικής 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΧ σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη οργάνωσε και συντόνισε τη φιλοξενία 56 παιδιών 6 – 12 χρονών από τηνΟυκρανία, από τις 8 έως 22 Αυγούστου 2016, σε Παιδικές Εξοχές του Ν. Χαλκιδικής. Τα παιδιά προέρχονταν από εμπόλεμες περιοχές κι είχαν ζήσει πολύ δύσκολες συνθήκες.
Οι κατασκηνώσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της παροχής φιλοξενίας των παιδιών, είναι οι παρακάτω:
  • ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ EXPRESS στη Λαγόμανδρα
  • YUPPI CAMP στην Κρυοπηγή
  • ΓΛΑΡΟΙ στο Πευκοχώρι
  • Μια φορά κι έναν καιρό … στη Ν. Σκιώνη
  • Ελαιώνες στο Γομάτι
  • Παιδική Εξοχή Μεταμόρφωσης (Δήμου Πολυγύρου)

Κάθε Παιδική Εξοχή φιλοξένησε από 6 έως 12 παιδιά μαζί και τις συνοδούς τους, εκτός από την ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ, η οποία ενώ είχε ετοιμαστεί για 12 παιδιά τελικά φιλοξένησε 24 παιδιά και  τις συνοδούς λόγω εκπρόθεσμης ακύρωσης της συνεργασίας άλλης ιδιωτικής Παιδικής Εξοχής.
Άμεση κι απλόχερη και η φιλοξενία του κ. Γρηγόρη Τάσιου, ιδιοκτήτη της Ξενοδοχειακής Μονάδας PHILOXENIA, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο οποίος φιλοξένησε 12 παιδιά και τη συνοδό τους μετά από την προαναφερθείσα ακύρωση μέχρι να αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα.
Στόχος του προγράμματος φιλοξενίας ήταν η απομάκρυνση των παιδιών από ένα συναισθηματικά και πρακτικά επιβαρυμένο περιβάλλον και η δυνατότητα να περάσουν 10 έως 14 μέρες ξένοιαστα γνωρίζοντας τον τόπο μας.