powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Αναζητούνται νταούλια και ζουρνάδες…

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
«Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη». Υπήρξε ένα από τα βασικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μια δέσμευση αδιαπραγμάτευτη που συγκίνησε το πανελλήνιο και κυρίως όσους διέθεταν κόκκινα δάνεια. Πάνω σ’ αυτό το σύνθημα φιλοτεχνήθηκε ένα συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα–δράμα του οποίου το σενάριο απογειωνόταν με αυτοκτονίες και
άλλες απελπισμένες δράσεις.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού συνεταίρου του (για τον οποίο δεν ντράπηκε ποτέ…) ήταν πέρα για πέρα απόλυτη και σαφής.
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτή τη χώρα που να μην πληροφορήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ότι κάτι παρόμοιο είναι αδιανόητο να συμβεί με αριστερή κυβέρνηση. Ήταν για την κυβέρνηση μια κόκκινη, κατακόκκινη γραμμή -  κόκκινη όσο δεν παίρνει..!

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως παντοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς  ετοιμάζεται να πουλήσει τα δάνεια σε funds, αφήνοντας τελείως έκθετους και απροστάτευτους του δανειολήπτες.
Μάλιστα, η αριστερή κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να πείσει τους θεσμούς να μην δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι το δάνειό τους στην ίδια τιμή, όπως δηλαδή έγινε στην Κύπρο.
Έτσι από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» περάσαμε αναίμακτα τελείως στο « Κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη»  
Δικό σας…

«Δεν Πληρώνω»
Πρόκειται για το γνωστό πανελληνίως κίνημα το οποίο έτυχε της ενθέρμου υποστηρίξεως του κυρίου Τσίπρα, και γενικότερα της κινηματικής Αριστεράς. Έλαβε κι αυτό πανελλήνιες διαστάσεις με τις δυναμικές δράσεις στα διόδια και έξω από εφορίες όπου καταβαλλόταν ο κακός, κάκιστος ΕΝΦΙΑ, ο φόρος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται!
Μάλιστα, κυκλοφορούν διάφορες συλλεκτικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού ως μπροστάρη παρόμοιων κινηματικών δράσεων.
Πριν λίγες μέρες καταδικάστηκαν ολομόναχοι κι ανυπεράσπιστοι βάσει  του νόμου επί αριστερής – ριζοσπαστικής  κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ (δίχως καν την ιδεολογική συνηγορία του συντροφικού ηθικού πλεονεκτήματος)  τα αφελή μέλη του κινήματος. Ο πρωθυπουργός, πλέον, Τσίπρας απουσίασε από την κινηματική πρωτοπορία.
Δικό σας…

Το Ελληνικό δεν πωλείται!
Κι εδώ τα τεκμήρια της αγωνιστικής Αριστεράς είναι αδιάψευστα, οι  αγώνες της επικοί, η αυταπάρνηση κι η αυτοθυσία απαράμιλλες. Το βάρος όλο το ανέλαβε ξανά στις δυνατές του πλάτες ο πρωθυπουργός. Ας θυμηθούμε τι έλεγε αυτολεξεί: «Στο Ελληνικό συγκρούονται δύο κόσμοι, αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον κι ο άλλος που είναι απέναντί μας, που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το ιδιωτικό συμφέρον».  […]Για εμάς το Ελληνικό δεν είναι ένα απλό πολεοδομικό πρότζεκτ… πόσω μάλλον ένα οικονομικό πρότζεκτ. Για μας το Ελληνικό είναι ένα κομμάτι συλλογικής αγωνιστικής συνείδησης είναι το τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων,…»
«Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι».
(Αλέξης Τσίπρας, Λαμία 29 Νοεμβρίου 2014, όταν μίλησε περί νταουλιών και ζουρνάδων…)

Δικό σας!... 
Υ.Γ : Η συνέχεια θα μπορούσε να είναι μακριά, ατελείωτη σαν τα ασύστολα ψεύδη του Α. Τσίπρα «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό», «Η Αμυγδαλέζα είναι Νταχάου και κολαστήριο ψυχών» κτλ.
Γενικά δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση (προκειμένου να μείνει ως χαρακτηριστικό δείγμα στην ιστορία αυτής της χώρας) αντιστοιχίας λόγων και έργων αυτής της πρωτοφανούς θρασύτητας και  ανικανότητας, καταστροφικής κυβέρνησης. Αυτό το απόλυτα αρνητικό στοιχείο ήρθε να προσθέσει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας η αριστερή διακυβέρνηση…
Η Αριστερά αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης, το πιο αδειανό πουκάμισο της πολιτικής, ένα «Κιβώτιο» κενό περιεχομένου.
Δικό σας...!