powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Συνάντηση Δημάρχου Πολυγύρου με επιχειρηματική αποστολή από τα Μουδανιά της Τουρκίας

Αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από τα Μουδανιά της Τουρκίας υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 5/09/2016 στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος. Η τούρκικη αποστολή, βρίσκεται στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού
Επιμελητηρίου Μουδανιών της Τουρκίας με το Επιμελητήριο
Χαλκιδικής και της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας.
Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μουδανιών Τουρκίας, ο οποίος συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες, ενώ στο δημαρχείο Πολυγύρου παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, αφού τους καλωσόρισε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, μίλησε για τις πολύ καλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των δύο λαών σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό ενώ έκανε γνωστό ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Πολυγύρου και ενός τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου με σκοπό την αξιοποίηση από το δεύτερο μιας ιδιαίτερου φυσικού κάλλους έκτασης στην περιοχή του Δήμου. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στη γείτονα χώρα για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Χαλκιδικής και στο επίπεδο αυτό, έχουν χτιστεί και χτίζονται σημαντικές συνεργασίες με την υποστήριξη και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους στον Πολύγυρο τους χάρισε το Λεύκωμα «Πολύγυρος Ο Τόπος και οι Άνθρωποι» και το γραμματόσημο κάδρο με τις Έξι Βρύσες του Πολυγύρου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της τουρκικής επιχειρηματικής αποστολής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πολυγύρου για την υποδοχή και δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές της Χαλκιδικής. Επισήμανε και αυτός ότι υπάρχει κλίμα πολύ θετικό για τη συνεργασία των δύο περιοχών σε πολλούς κλάδους της επαγγελματικής δραστηριότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη από τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε επιχειρηματικό επίπεδο τις ημέρες αυτές. Τέλος χάρισε στο Δήμαρχο Πολυγύρου μια απεικόνιση της Ελληνικής Συνοικίας στα Μουδανιά της Τουρκίας.