powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Die Welt: Οι Βρυξέλλες οδηγούν τη Volkswagen στη χρεοκοπία

Ακόμα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μπορεί να αντιμετωπίσει η Volkswagen, αν επιβεβαιωθούν πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινείται εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας για το «dieselgate».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίτροπος, αρμόδια για την προστασία των καταναλωτών, Věra Jourová, δήλωσε ότι η Volkswagen «παραβίασε τους νόμους για την προστασία του καταναλωτή στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «θεωρεί απαραίτητο να λάβει μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπου διαπιστώθηκε ότι η Volkswagen παραβίαζε με ηλεκτρονική συσκευή τα όρια εκπομπής ρύπων στα ντιζελοκίνητα οχήματά της και λήφησαν άμεσα μέτρα κατά της εταιρείας, στην Ευρώπη υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητούσε εθελοντικά από την επιχείρηση να αποζημιώσει τους καταναλωτές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι μέσω του επιτρόπου για τα δικαιώματα των καταναλωτών, βρέθηκε τρόπος να «στριμωχτεί» η Volkswagen, και, σύμφωνα με την Die Welt, η πίεση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Ευρώπης: δεδομένου ότι οι νόμοι για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη είναι πολύ αυστηροί, ακόμα κι αν υπάρξει συμβιβασμός σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης, με 8,5 εκατομμύρια οχήματα που έχουν επηρεαστεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εταιρεία θα χρεοκοπήσει.

Μάλιστα, ο CEO της Volkswagen δήλωσε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, «δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να το δει». Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, δεδομένου ότι η Επιτροπή κατηγορεί την εταιρεία ότι παραβίασε τις Οδηγίες της Ε.Ε. για τις πωλήσεις και για τις εμπορικές πρακτικές.