powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Παράσταση «Η Κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 8.00μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής.

Το έργο «Η Κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» της Ελένης Ζάχου το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής. 
Πρόκειται για μια ιστορία που καταδεικνύει με περιπετειώδη τρόπο, ανάγλυφα τη σχέση ενός ζευγαριού. Μετά τον παθιασμένο χορό της αρχής, καταγράφονται εξελίξεις με προκλήσεις,
ανατροπές και εκπλήξεις μέχρι το τέλος.
 Οι θεατρικές συνθήκες δημιουργούν μια σκηνική ατμόσφαιρα, όπου σαν ένας χορός«τάγκο», στο λόγο και την πράξη, ξετυλίγεται η σκηνική δράση. Οι καταστάσεις γεμίζουν με ευχάριστη διάθεση τον θεατή, παρασύροντάς τον στη δίνη τους και με επιπλέον διαδραστικές συνθήκες, σαν «φροντιστήριο γέλιου», τον κάνουν να αφήνει τα καθημερινά προβλήματα μακριά.


Τα κείμενα είναι της Ελένης Ζάχου  και η σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Μαρέτα, ο οποίος επιμελείται επίσης  τη μουσική και  τους φωτισμούς. Σύμβουλος σκηνογραφίας είναι η Αμαλία Αλιφέρη, ενώ την επιμέλεια κουστουμιών έχει αναλάβει η Πηνελόπη. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μελπομένη Χριστολιάκου (κυρία) και ο Μιλτιάδης Μαρέτας ( κύριος ).

Γενική είσοδος (κοινωνικό εισιτήριο) 5 €
Τηλ.επικοιν 6946931501

ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ-ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ & ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Η αστική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία «ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, δημιουργήθηκε με στόχο την συμβολή στην καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση προβλημάτων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συνεργασία με τους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς.

Δημιούργησε την αίθουσα «Χώρος Τεχνών» και το «Θέατρο της Ελπίδας». Στόχος είναι  η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος μέσα από την τέχνη, αλλά και η προβολή και η οικονομική ενίσχυση της σημαντικής τοπικής δημιουργίας.

΄Εχει οργανώσει θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικά αναλόγια, εκθέσεις ποίησης, ζωγραφικής, αγιογραφίας, γελοιογραφίας, καθώς επίσης  διαλέξεις,  σεμινάρια, προβολές ντοκιμαντέρ με θέματα που αφορούσαν στην ψυχική υγεία, σε πνευματικές αναζητήσεις κλπ.

Η Μελπομένη Χριστολιάκου, ιδρυτικό στέλεχος της ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ ασχολείται με το θέατρο από το 1985. Από το 1989 παρακολουθεί σεμινάρια θεάτρου που αφορούν την υποκριτική, την σκηνογραφία, την ενδυματολογία, τη σκηνοθεσία, το μακιγιάζ , την κατασκευή μάσκας και τεχνικής υποστήριξης. Πήρε μέρος σε όλες σχεδόν τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου και έλαβε ειδικό βραβείο ερμηνείας ανδρικού ρόλου και βραβείο κουστουμιών στο φεστιβάλ σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς 2012».

Ο Μιλτιάδης Μαρέτας είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παρακολούθησε κύκλους σπουδών σε θέματα θεάτρου, τέχνης, πολιτισμού.  Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος θιάσων, όπως το «Ερασι-τεχνικό θέατρο» και το «θέατρο Δικαιόπολις».  ΄Εχει συνεργαστεί με επαγγελματικούς θιάσους ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός και  έχει σκηνοθετήσει περί τις 50 παραστάσεις. 
Το 2012 έγραψε και παρουσίασε το έργο «Ωδή στην Απελευθέρωση της Χαλκιδικής  σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Ενότητα  Χαλκιδικής και την Πολιτιστική Εταιρία Αρναίας και το  2013 έγραψε και σκηνοθέτησε το «Μικρό μας Τσίρκο». Από το 1997 κάνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ραψωδός, με υλικό από την Οδύσσεια του Ομήρου