powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας "Βουρβουρού". Συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Καρίνας Λογοθέτη.

Φωτογραφίες Ντίνας Κούρα, είναι  ένα τμήμα των γυρισμάτων  και στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής.
Η “Βουρβουρού”Είναι μια ιστορία μέσα από τα μάτια ενός 6χρονου αγοριού που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα της ζωής σαν παραμύθι.
Η σκηνοθέτιδα Καρίνα Λογοθέτη σε συνέντευξη στο site του SAE
Institute εμπιστεύθηκε μερικές πληροφορίες για την ταινία.
Η φετινή 7η Απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου η απόφοιτος του Digital Film Making της SAE Athens, Καρίνα Λογοθέτη, διεκδίκησε με απόλυτη επιτυχία το Film Factory Short Film Fund. Το βραβείο αποτελεί χρηματοδότηση για την παραγωγή της ταινίας της με τίτλο "Βουρβουρού", με την ιδέα της οποίας κέρδισε στο διαγωνισμό!
Αμέσως αφότου της ευχηθήκαμε συγχαρητήρια, μόλις "μια ανάσα" μετά την επιτυχία της, η Καρίνα ενέδωσε στον πειρασμό να μας εμπιστευθεί μερικές πληροφορίες που αφορούν στην ταινία της αλλά και την ίδια. Ακολουθεί η πρώτη συνέντευξη της νεαρής σκηνοθέτιδας λίγο πρίν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη από την Αμερική για τα γυρίσματα!
Ιδού:
Καρίνα, πως βρέθηκες στο Los Angeles;
Η Αμερική ήταν πάντα μια πρόκληση, ένα ρίσκο που αποφάσισα να πάρω αυτή τη στιγμή της ζωής μου για να δοκιμάσω τον εαυτό μου στα δύσκολα προκειμένου να δω αν θα καταφέρω να τα βγάλω εις πέρας στον επαγγελματικό τομέα.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνω!

Γιατί “Βουρβουρού”, τι εκφράζει;

Η Βουρβουρού είναι το μέρος που μεγάλωσα ως παιδί τα καλοκαίρια. Είναι τα πάντα για μένα! Το τοπίο, η οικογένεια και οι φίλοι μου που βρίσκονται εκεί, και πολλές γλυκές καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ποια είναι η σύνοψη της ταινίας “Βουρβουρού”;

Είναι μια ιστορία μέσα από τα μάτια ενός 6χρονου αγοριού που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα της ζωής σαν παραμύθι.

Από που εμπνεύστηκες το θέμα της ταινίας;

Από το σπίτι όπου θα γίνουν τα γυρίσματα. Είναι το οικογενειακό μας εξοχικό το οποίο χτίστηκε πριν από 2-3 δεκαετίες, και από τότε η αισθητική έχει μείνει άθικτη!

"Το ίδιο συμβαίνει και στη Βουρβουρού, όπου δεν επιτρέπεται να χτιστούν μαγαζιά, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Εκεί υπάρχουν μονάχα σπίτια μέσα στο πυκνό δάσος και μπροστά στη θάλασσα. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω την ηρεμία και την ομορφιά αυτού του τόπου μέσω της ταινίας."


Πότε υπολογίζεις να ξεκινήσεις τα γυρίσματα για τη “Βουρβουρού”;

Ιδανικά μετά το καλοκαίρι, για να έχουν φύγει οι τουρίστες και τα τζιτζίκια!


Με ποιους θα συνεργαστείς για την παραγωγή της ταινίας;

Η εταιρεία παραγωγής είναι η Blonde Audiovisual Productions με παραγωγό τη Φένια Κοσσοβίτσα, η οποία έχει υλοποιήσει μεταξύ άλλων το "J.A.C.E." του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και τον “ Καύσωνα" της Τζόις Νασαγουάτι, και τη διεύθυνση παραγωγής αναλαμβάνει ο Κώστας Μπαλιώτης. Επίσης, θα συνεργαστούμε με ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.


Έχεις κρατήσει επαφή με συμφοιτητές σου από την SAE Athens; Σκοπεύεις να συνεργαστείς με κάποιους;

Εννοείται! Με κάποιους έχω κρατήσει πολύ στενές σχέσεις και ουσιαστικά οργανώνουμε αυτή την ταινία μαζί. Συγκεκριμένα, θα συνεργαστούμε με την Ζαμπέλα Χαβιάρα, τη Βανέσσα Ζέρη και το Δημήτρη Παναγιωτόπουλο.


Ποια είναι η σημαντικότερη γνώση που αποκόμισες από τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό;

Από όλους τους συμμετέχοντες (διαγωνιζόμενους και διδάσκοντες) αποκομίζεις κάτι. Είναι σημαντικό να είσαι πρόθυμος να ακούς την γνώμη του άλλου, διότι σου ανοίγονται νέοι δρόμοι και σου δίνεται η ευκαιρία να δεις τα projects σου και με άλλη οπτική που ίσως να μην έχεις σκεφτεί από μόνος σου.