powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Κείμενο παρέμβασης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ από Κανταρά Τάσο και Σακούδη Νίκο-Δήλωση για την ομιλία Μπαλάφα .

Κανταράς - Σακούτης
Kαταθέτουμε αύριο, κείμενο παρέμβασης στο συνέδριο, υπογεγραμμένο απο τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ: Κανταρά Τάσου και Σακούτη Νίκου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση είκοσι πέντε Αυτοδιοικητικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων,
στην οποία έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση, για την καταστροφική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, για τις σημαντικές ευθύνες της ΚΕΔΕ. 
Πατούλης - Κανταράς
Κυρίως για την ανάγκη συγκρότησης, συντονισμού και αντίστασης ευρύτερων Αυτοδιοικητικών δυνάμεων, που δεν αποδέχονται το αντιαυτοδιοικητικό Καλλικρατικό πλαίσιο, που αμφισβητούν στη πράξη το μνημονιακό πεπρωμένο της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών παρατάξεων. Δυνάμεις, που είναι αποφασισμένες να βγούνε μπροστά και αγωνιστούν για να αλλάξει η σημερινή ρότα των πραγμάτων στο χώρο των ΟΤΑ. 
Το κείμενο παρέμβασης αποτελεί βάση, πάνω στην οποία θα διαμορφωθεί, με τις προτάσεις ολων όσων θέλουν να πάρουν μέρος σ αυτή την Ανοικτή Πρωτοβουλία, η τελική Πλατφόρμα, η οποία θα κατατεθεί στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη 1-3 /12/2016, στο Βελλίδειο!

Προεδρείο ΚΕΔΕ
Δήλωση του Τάσου Κανταρά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και υπεύθυνου για ζητήματα Αυτοδιοίκησης, σχετικά με την ομιλία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.
"Η ομιλία του κ. υφυπουργού Εσωτερικών σήμερα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε όλα τα στοιχεία της μνημονιακής μετάλλαξης της κυβέρνησης του. Αθέτησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του, οι οποίες αναφέρονταν στη ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού.
Πατούλης-Μπαλάφας
Έκλεισε, πρίν κάν ανοίξει το θέμα της χωροταξικής αναθεώρησης, μετενόμασε το διαχρονικό αίτημα της Απλής Αναλογικής σε σύστημα αναλογικής των συμβούλων και μετακύλησε για το αόριστο μέλλον το πιο ουσιαστικό και καυτό θέμα, που είναι η χρηματοδότηση των ΟΤΑ. 
Επι της ουσίας πρότεινε την απλή επικαιροποίση του Καλλικράτη, αντί της προώθησης ενός εναλλακτικού, ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού, δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου. 
Η τρίτη κατα σειρά μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας, σήμερα ενώπιον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προδιέγραψε το βέβαιο τέλος της"!