powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο

Μήνας πληρωμών ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Παραδοσιακά ο Οκτώβριος είναι ο μηνάς που καταβάλλεται στους παραγωγούς η προκαταβολή της Βασικής ενίσχυσης. Έτσι και φέτος στα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στις 27/10 θα γίνει πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 σε ποσοστό μέχρι 70%. Περί τις
20/12 θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της Βασικής(354 εκατ. ευρώ) & Πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.

Στις αρχές Νοέμβρη τοποθετούν την πληρωμή και εκκαθάριση της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2015 και για όσους δεν είχαν πληρωθεί καθόλου την αποζημίωση.

Για την εξισωτική αποζημίωση του 2016 υπάρχουν δύο σενάρια. Το  ένα λέει ότι θα πληρωθεί ένα μέρος της πριν την εκπνοή του 2016 και εκκαθάριση πριν το Πάσχα και το άλλο σενάριο λέει ότι θα πληρωθεί ολόκληρη η αποζημίωση πριν το Πάσχα. Όταν θα έχουμε νεότερα για την εξισωτική θα σας ενημερώσουμε.

Όσον αφορά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου δρομολογείται πληρωμή τις επόμενες εβδομάδες. Η καθυστέρηση στη πληρωμή οφείλεται στους συμψηφισμούς με οφειλές των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.