powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Δήμος Συκαιών .Τα Δημοτικά Ιατρεία ενδυναμώνονται…

Μία ακόμη ειδικότητα, αυτή του ΩΡΥΛΑ, προστίθεται από σήμερα στις ήδη 14 υπάρχουσες ειδικότητες των Δημοτικών Ιατρείων Νεάπολης-Συκεών
Μία νέα ιατρική ειδικότητα προστέθηκε από σήμερα στο δίκτυο των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την ακόμη πιο
ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ανάγκη υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Έτσι, από σήμερα, στις 14 ειδικότητες που ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες (γενικός ιατρός, γυναικολόγος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, καρδιολόγος, νευρολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, πνευμονολόγος, χειρούργος και ψυχίατρος), προστίθεται και αυτή του ωτορινολαρυγγολόγου (Ω.Ρ.Λ.). Ήδη «εγκαταστάθηκε» στο Β΄ Δημοτικό Ιατρείο στο Β΄ΚΑΠΗ Νεάπολης (Διομήδη Κομνηνού 3 και Λαγκαδά – Τηλ.: 2310.551252 και 2310.551260), αναλαμβάνοντας και επίσημα… δράση. 
Παράλληλα, έχει ήδη συσταθεί και μονάδα που εξειδικεύεται σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, μονάδα που στελεχώνεται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους. 
«Ανταποκρινόμενος στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για την παροχή ποιοτικών και ανθρώπινων υπηρεσιών υγείας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο των υπηρεσιών αυτών που παρέχονται από τα Δημοτικά μας Ιατρεία, αλλά και από τις άλλες δομές Πρόνοιας που λειτουργούν στον δήμο μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αρίστος Γαλανός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο διαρκής εμπλουτισμός των ιατρικών αυτών υπηρεσιών, είτε μέσω νέων ιατρικών ειδικοτήτων, είτε με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, που καθιστά δυνατή την εξυπηρέτηση των πολιτών από πλευράς ιατρικών εξετάσεων, ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Στόχος μας να γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να μη στερούνται το πρώτο και κύριο αγαθό: την υγεία τους».
Εξετάσεις και ωφελούμενοι
Στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών μπορούν να απευθύνονται δημότες και κάτοικοι ανασφάλιστοι καθώς και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, ωφελούμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ) και εγγεγραμμένα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου. 
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που προσφέρονται δωρεάν, είναι κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων, ενεσοθεραπεία, εργαστηριακός αιματολογικός έλεγχος, λήψη ζωτικών σημείων (δηλαδή μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής υπέρτασης), περιποίηση τραύματος και παροχή πιστοποιητικού υγείας σε επαγγελματίες. 
Οι κλινικές εξετάσεις, που διενεργούνται κατόπιν ραντεβού, είναι υπέρηχοι (καρδιολογικός, ουρολογικός, γυναικολογικός, θυρεοειδούς), τεστ κοπώσεως με ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο, holter ρυθμού, σπιρομέτρηση, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικός έλεγχος (βυθοσκόπηση, χορήγηση παραπεμπτικού για γυαλιά οράσεως), ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις (ακουόγραμμα, λαρυγγοσκόπηση, καθαρισμός αυτιών).