powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Το ρεσιτάλ υποκρισίας και τα πολιτικά τερτίπια από το Όραμα Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη

Γράφει ο συνήγορος του διαβόλου στο eklhsiatoudimou.wordpress.com
Είμαστε εδώ και λίγες εβδομάδες, θεατές μιας μάχης παρασκηνίου. 
Από τις πρώτες ημέρες που υπήρχαν διαρροές για τον πολιτικό επαναπατρισμό του Αστέριου Ζωγράφου στον Δήμο Αριστοτέλη, είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση που θα υπήρχε από το
στρατόπεδο του Οράματος Πολιτών, από την στιγμή που απευθύνονται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.
Πρώτη κίνηση; Η διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης στην Αρναία από την αντιπολίτευση, με στόχο την συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον κύριο Πάχτα. 
Δεύτερη κίνηση, η μετωπική σύγκρουση με την Δημοτική Αρχή, σε ζητήματα που είναι άμοιρη ευθυνών, όπως η επικείμενη κατάργηση του ΑΤ Αρναίας, η μετακίνηση της ΔΕΗ αλλά και η αναβίωση τοπικισμών με σκοπό και πάλι την συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου. 
Εδώ όμως έγκειται το ζήτημα της υποκρισίας και της κοντής μνήμης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την μετακίνηση του ΙΚΑ της Αρναίας με Δήμαρχο τον κύριο Πάχτα; Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη της διάλυσης της κατάληψης και της επιτροπής αγώνα, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως το ΙΚΑ θα γυρίσει στην Αρναία σε λίγους μήνες, όταν οι μεταλλωρύχοι γίνουν 5000. 

Αυτά τα είπαν μάρτυρες που έχουν την διάθεση να τα εξηγήσουν σε όσους δεν γνώριζαν η έχουν αμφιβολίες… Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ζήτημα της εφορίας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την λήξη της παραχώρησης του κτηρίου ΚΕΓΕ στην Αρναία με Δήμαρχο πάλι τον κύριο Πάχτα επειδή δεν έγινε καμία κίνηση για την διαμόρφωση του κτηρίου; 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως η απόφαση για την μετακίνηση της ΔΕΗ πάρθηκε με Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχο τον κύριο Πάχτα; 
Ο λαός του Δήμου Αριστοτέλη δεν είναι πρόβατα ούτε χρυσόψαρα. Παρακαλούμε λίγη προσοχή, ειδικά σε όσους ευαγγελίζονται πως υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και την ενημέρωση. 
Στο δεύτερο θέμα μας. Ο κύριος Πάχτας και οι συνεργάτες του, προσπαθούν να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το μέλλον τους στην αυτοδιοίκηση προβλέπεται δυσοίωνο. Έτσι, για να παραμείνουν στα πράγματα διαρρέουν φημολογίες για ίδρυση κόμματος, που θα συμβάλει στην επανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς σε ένα ενιαίο φορέα, με τον ίδιο υποψήφιο στον νομό της Χαλκιδικής. 
Πολιτικά τερτίπια ή κάτι περισσότερο; Αναμένοντας τις εξελίξεις εμείς θα είμαστε εδώ επανερχόμενοι στο θέμα όταν το τοπίο θα ξεκαθαρίζει.